Çayırova’da ‘Geçici Barınma Alanı’ çalışmaları başladı

KOCAELİ (İGFA) – Çayırova’da, afet sonrası sürecinin yönetimine yönelik önemli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve ekibi, Çağdaşkent mesire alanı içerisinde ‘Geçici Barınma Alanı’ oluşturmak için düğmeye bastı.

Başkan Çiftçi, göreve geldikten hemen sonra, ilçe genelinde toplanma alanlarının oluşturulması için çalışmalara başlamış ve ilçede 75 nokta deprem toplanma alanı olarak belirlenmişti.

Belirlenen 75 alanın içerisinde ise 15 yer ‘Geçici Barınma Alanı’ olarak planlandı. Bu bağlamda Çağdaşkent Mesire Yeri’nde belirlenen nokta pilot uygulama olarak ‘Geçici Barınma Merkezi’ olarak şekilleniyor. Çalışmaların başladığı bölgede oluşturulacak doğa dostu ve portatif konteyner yapıda, tuvaletler, duş alanları, depo ve çamaşırhane yer alacak. Yapılan ‘Geçici Barınma Merkezi’nde su ve kanalizasyon sistemi de hazırlanarak afet sonrasındaki süreçte Çayırovalı vatandaşların herhangi bir aksama yaşamadan ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor.

BAŞKAN ÇİFTÇİ BİLGİ ALDI

Bugün proje alanını belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte gezen Başkan Çiftçi, çalışma hakkında yetkililerden bilgi aldı. ‘Geçici Barınma Alanı’ hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, şunları dile getirdi; “ Afetlerin yoğun yaşandığı bir coğrafyadayız. Bu çerçevede yaşadığımız son depremler bazı tecrübeleri edinmemize vesile oldu. Özellikle afetlerin yönetilmesinde çalışmalar afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler diye gruplandırılıyor. Afet olduktan hemen sonra toplanma bölgeleri ve barınma bölgelerinin oluşturulması, insan hayatının idamesi için atılması gereken tüm adımların atılması elzem.

Çayırova ve Kocaeli olarak birinci derece deprem kuşağında yer alıyoruz ve olası bir afetten sonra sürecin yönetilebilmesi için toplanma ve barınma bölgesi oluşturmaya başladık. Çağdaşkent Mesire Alanı’nda uygun noktada hem toplanma bölgesi hem de barınma bölgesi projelerimizi hazırladık ve bugün itibariyle de uygulama çalışmalarımızı gerçekleştirmeye başladık. Uygulama çalışmaları etap etap olacak ve olası bir afet anında afetten sonraki sürecin hemen yönetilebilmesi için vatandaşımızın hizmetine sunulmuş olacak.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu