Afyonkarahisar 4. Kitap Fuarı

AFYONKARAHİSAR – 28.05.2022 – Afyonkarahisar 4. Kitap Fuarı, ziyarete açıldı.

Valilik ve belediyenin himayesinde, Afyon Motor Sporları Merkezi’nde 200’e yakın yayınevi, 100’den fazla yazarın katılımıyla ziyarete açılan fuarda, gençler ve çocuklara yönelik etkinlikler de yapılacak.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, açılışta yaptığı konuşmada,  Afyonkarahisar’ın ”kitap şehri” konusunda iddialı bir kent olduğunu söyledi.

İl genelinde 310 bin 329 kitap ve 57 bin 572 kütüphane üyesi bulunduğunu belirten Yiğitbaşı, kitap okumaya ayrılan sürenin azlığına dikkati çekti.

Vali Yiğitbaşı, şöyle konuştu:

”2006, 2011 ve 2016 yıllarında Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca gerçekleştirilen Türkiye aile yapısı araştırması kapsamında elde edilen sonuçlara bakıldığında, Türkiye’de hane halkı üyelerinin birlikte, sıklıkla yaptıklarını belirttikleri faaliyet televizyon seyretmektir. İkinci sırada ise yüzde 25 ile akraba ziyareti geliyor. Aile bireylerinin birlikte en az yaptıkları faaliyet ise sinema veya tiyatroya gitmek. Kitap okuma ise bu sonuçlarda ne yazık ki ilk sıralarda yok. Araştırmaya göre Türkiye’de kişi başına 8.4 kitap düşerken, kitap okumaya ayrılan süre günde ortalama 1 dakika. Türkiye ve dünyada internette geçirilen süreleri kıyaslarsak, dünya ortalaması günlük 6 saat 54 dakika iken bu oran Türkiye’de 7 saat 57 dakikadır.”

Velilere seslenen Yiğitbaşı, ”Biz okuma alışkanlığını evde, okulda, toplumda öğreniyoruz. Okuma kültürü nerede başlar sorusuna verilen en yaygın cevap tabii ki ailedir. Anne ve babalara bu noktada büyük görev düşüyor. Ebeveynin kitaptan aldığı haz ve duyduğu neşe çocuğuna bulaşacaktır. Kitap sevgisini aşılamak için kitap alışverişlerini birlikte yapmak, çocuğa ait bir kütüphane oluşturmak, kitaptaki öyküler üzerine sohbet etmek, birlikte kitap okuma saatleri yapmak çok önemli.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, fuarın açılışı yapıldı. 

Fuar, 5 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -