Ağbaba: “İktidarın istihdamda yarattığı sözde bahar havası mart ayı itibariyle yalancı bahara döndü”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba TÜİK tarafından açıklanan mart ayı iş gücü verilerini değerlendirdi. Ağbaba;’’ AKP Genel Başkanının son haftalarda sürekli olarak istihdam da rekorlar kırdık sözleriyle oluşturmaya çalıştığı sözde bahar havası Mart ayı itibariyle yalancı bahara döndü. Resmi verilerde dahi sadece son bir ayda her gün 5100 kişi işsiz kaldı’’ dedi.

Ağbaba, değerlendirmesine şöyle devam etti:

“Şubat- Mart ayları arası her gün 5100 yeni işsizimiz oldu.”

“İktidarın istihdamda rekorları kırdık sözleriyle yansıttığı sözde bahar havası Mart ayı itibariyle yerini yalancı bahara bıraktı. TÜİK Mart 2022 işsizlik verilerine göre işsiz sayısı son bir ayda 153 bin kişi artarak 3 milyon 894 bin kişi oldu. Yani Şubat –Mart ayları arasında her gün 5100 kişi işsiz kalmış oldu.

Bunun yanı sıra TÜİK verileri ile İŞKUR verileri arasındaki tezatlık bu ayda devam etti. TÜİK son bir yılda mevsim etkisinden arındırılmış işsizliğin 390 bin kişi azaldığını açıklıyor. İŞKUR ise kendisine kayıtlı işsizlerin 2022 Mart ayından 2021 Mart ayında 972 bin kişi arttığını açıklıyor. TÜİK her ne kadar işsizlik arttı dese de açıkladığı veriler gerçek işsizliği açıklamaktan uzak görünüyor.

Geniş tanımlı işsizlik 8,4 milyona dayandı.İstihdamda sözde bahar havası yalancı bahara dönüştü.

TÜİK tarafından açıklanan resmi işsizlik rakamlarına ek olarak mevsim etkisinden arındırılmış atıl işgücü yani geniş tanımlı işsiz sayısı ise Mart 2022’de 8,4 milyona dayandı. Bir başka deyişle geniş tanımlı işsiz sayısı son bir ayda 232 bin kişi daha artmış oldu.

AKP Genel Başkanı Erdoğan daha dün istihdamı 30 milyona çıkarttıklarını açıkladı. Şubat ayında 30 milyon 15 bin olan toplam istihdam Mart ayında tekrar 30 milyonun altına geriledi ve 29 milyon 956 bin kişi oldu. İktidarın istihdamda yarattıkları sözde bahar havası Mart ayı itibariyle yalancı bahara dönüşmüş oldu.”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -