AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Ceylan, gündemi değerlendirdi

AFYONKARAHİSAR – 24.05.2022 – HİBYA – AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi.

Uluçay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Serdar-ı Hakan Abdülhamid Han-ı hedef almasına şu sözlerle tepki gösterdi: “Erdoğan Abdulhamit Han’ın temsilcisi ise, Akşener Yahudi Emanuel Karaso’nun temsilcisi mi? 

 Toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Yakup Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek katıldı.

“Teşkilatımızın başı sağolsun”

Toplantıda konuşmasına Adana’da düzenlenen Gençlik Şöleni dönüşü geçirdikleri kazada hayatını kaybeden ve yaralananlara başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı ile başladı. Uluçay, “Adana’da düzenlenen gençlik şöleni dönüşü geçirdikleri elim trafik kazasında yaşamlarını yitiren genç kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kederli ailelerinin ve teşkilatımızın başı sağolsun” dedi.

“İki valimizi de tebrik ediyor, görevlerinde muvaffakıyetler diliyorum”

Valiler kararnamesine de değinen Başkan Uluçay şöyle konuştu;

İlimizde birlikte güzel hizmetler yaptığımız, 9 Haziran 2020 tarihinde Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Valimiz Gökmen Çiçek’e şehrimize verdiği emeklerden ötürü teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Biz kendisinden ziyadesiyle memnunduk ancak malumunuz belirli dönemlerde çıkarılan Valiler kararnamesinin sanki olağan dışıymış gibi bir izlenim verilmeye çalışılması, maalesef sıfırı tüketmiş olup, toplumda karşılığı kalmayanların bir kararnameden bile siyasi çıkar elde etme çabasına dönüştürmüştür. Böyle bir durum kesinlikle olmamak ile birlikte Gökmen Valimizin yeni görev yeri statü bakımından büyükşehir olması dolayısıyla bir üst makam olarak değerlendirilebilir. Öte yandan Valimiz Gökmen Çiçek’in atanması ile birlikte ilimize Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevinden Cumhurbaşkanı kararnamesi ile ilimize Vali olarak atanan değerli hemşerimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’a da görevinde muvaffakıyetler diliyorum. İnşallah hep birlikte şehrimizde Gökmen Çiçek Valimizin bıraktığı projelerin devamı ile birlikte önemli hizmetler yapacağımıza inancımız tamdır. Çalışkan, başarılı ve mütevazi bir kişiliğe sahip olan Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’nı tebrik ediyor, Rabbimden muvaffakıyetler diliyorum.”

“İhsaniye’deki sel felaketinin yaralarının sarılması için çalışma başlattık”

Uluçay konuşmasında İhsaniye ilçemize bağlı Akören köyünde ve Karacaahmet’te yoğun yağış sonucu oluşan sel felaketine de değindi. Uluçay konuşmasında “Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha sizlerin aracılığı ile geçmiş olsun dilerim. Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ve İl Genel Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban ile birlikte ziyaret ederek tüm kurumlarımız ile Akören ve Karacaahmet de zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için kurum yetkililerimizle çalışma başlattık” ifadelerine yer verdi.

“Afyonkarahisar’dan kalkınmaya öncelikli 7 ilçe belirlendi”

Uluçay, Afyonkarahisar’dan kalkınmaya öncelikli 7 ilçenin belirlendiğini kaydederek şu ifadelere yer verdi:

“Afyonkarahisar’daki Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in girişimleri ve destekleriyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile 7 İlçemiz Kalkınmaya Öncelikli il ve ilçeler arasına alınmıştır. Afyonkarahisar’ımızı ve ilçelerimizi kalkındırmak adına yapılan desteklerden Bayat, Çobanlar, Evciler, Hocalar, İhsaniye, Kızılören ve Sinanpaşa ilçemiz teşvik sistemine dâhil edilmiştir. Afyonkarahisar’ımızın topyekûn kalkınmasını sağlayacak bu destek modeli ile; ️Yapılacak yatırımlar, toplam yatırım tutarının % 50’si oranında vergilerini % 90 indirimli ödeyecek. SGK İşveren Hissesi desteklerinden 10 yıl boyunca yararlanma hakkı verilecek. Yatırımın finansmanında 7 puanlık faiz indiriminden yararlanma imkânı sunulacak. 100 kişiye istihdam yaratacak bir yatırıma 10 yıl sonunda minimum 13 milyon TL devlet desteği sağlanacaktır.”

“Daha avantajlı bir konuma yükseldik”

“Bu karar ile adından da anlaşılacağı üzere yatırımların ilçelerimize kazandırılması yönünde daha avantajlı bir konuma kavuşmuş olduk” diyen Uluçay, “Bundan sonraki süreçte İlçemizde istihdamın sağlanması adına işverenleri ilçemize çekmek için Sanayi bölgemizin ilanı yolunda çaba göstereceğiz. İlçelerimizin gelişmesi adına çok önemli olan bu müjde için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verdi.

“Saraydüzü kamp alanı kondisyon kamp merkezi olacak”

Afyonkarahisar Belediyesinin yatırım ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Uluçay, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yapmış olduğu hizmetlerle şehrimizi sosyal ve kültürel alanda adeta çağ atlattığını kaydetti. Konuşmasında festivallerin önemine vurgu yapan Uluçay sözlerine şöyle devam etti;

“Uluslararası festivallerimiz olan Teknofest, Gastrofest, Motofest, Kitapfest ve geçtiğimiz günlerde yapılan Klasik Müzik festivali ile birlikte Orman İşletme Müdürlüğünden tahsisini aldığı 500 bin metrekarelik Saraydüzü Kamp alanı bölgeyi adeta kros ve kondisyon kamp merkezi haline dönüştürecektir. Spor Kompleksimize kamp yapmaya gelen sporcularımızın ilk tercihi olacak olan kamp alanı şehrimizi her yönüyle tercih edilen iller arasında ilk sıralara girmesini sağlayacaktır. Bu konuda Ankara’da şehrimize kazanımlar sağlamak adına çalışan ve adeta gece gündüz iğneyle kuyu kazan milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanımıza Sayın Mehmet Kasapoğlu’na, şehrimiz için gecesini gündüzüne katan, evinde geçirdiği vakit 6 saati geçmeyen ve sürekli sahadaki çalışmaları takip eden belediye başkanımız Mehmet Zeybek’e şükranlarımızı sunuyoruz.”

“Zeybek ve ekibi halkımızı memnun eden uygulamalara imza atmıştır”

Uluçay Afyonkarahisar Belediyesinin ramazan ayı faaliyetlerine değinerek Başkan Zeybek’i takdir etti. Uluçay şunları söyledi:

“Ramazan ayı boyunca günlük 10 bin, toplamda 300 bine yakın kişiye iftar yemeği verdi. Geleneksel zimem defteri uygulamasıyla Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerinin borçları ödendi. 10 bin ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı. Bin ihtiyaç sahibi çocuğumuza giyim çeki verildi. Bin yaşlı ve bakıma muhtaç ailemize her akşam iftar yemeği verildi. 30 gün boyunca 100’ün üzerinde etkinlik ile eski ramazanların tadı Afyonkarahisar’da yaşandı. Toplamda 150-200.000 arası vatandaşımız etkinliklere katılım sağladı. 50’nin üzerinde mahallemizde iftar sofraları kurarak halkımıza iftar yaptık. CHP’li belediyeler son günlerde rüşvet operasyonları ile gündeme gelirken Afyonkarahisar Belediyemiz ise belediye başkanımız Mehmet Zeybek ve ekibi ile vatandaşlarımızı memnun eden uygulamalara imza atmıştır.”

“NATO’ya veto konusu dünyanın gündeminde ama 6’lı masa Erdoğan’a yarar diye susuyor”

Uluçay konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu 6’lı masanın sustuğu, görmezden geldiği ve susmak zorunda kaldığı konu; PKK terör örgütünün cephaneliğinde askerimizi şehit eden silahları çıkan İsveç ve PKK ile FETÖ’cü teröristleri iade etmeyen Finlandiya’nın NATO üyeliğidir. 6’lı masanın göz yumduğu konu FETÖ ve PKK terör örgütlerinin çıkarına değil de nedir? Değerli basın mensupları biri de çıkıp ‘Bu bir milli mesele, bunun siyaseti olmaz’ diyerek Türk Devletine destek vermiyor!.. Çünkü İsveç ve Finlandiya’nın velinimeti olan ülkelere göbekten bağlılar… Çünkü terör örgütünün siyasi kanadı HDP ile ittifaktalar… Çünkü Tayyip Erdoğan’ı ve Devlet Bahçeli’yi devirmeyi vatana, millete sadakat duygusundan önüne geçirmişlerdir. Çünkü terörist Demirtaş’ı, Kavala’yı cezaevinden çıkarmak için iktidar olmayı bekliyorlar.. Yani HDP’nin oyunu almak için şimdi susarak HDP’ye yani yurt dışındaki kaçak teröristlere destek veriyorlar.. Hadi biri çıksın TBMM kürsüsünden ‘Ey İsveç, Ey Finlandiya barındırdığın teröristleri Türkiye’ye iade et’ desin bakalım… Ne acı soru değil mi?

Bunu ‘Atatürk’ün partisiyiz’ diyen CHP’ye, bunu ‘Milliyetçiyiz’ diyen İP’e soruyoruz!.. Acı ama gerçek bu!.. Aziz milletimiz, sırf bu yüzden ruhlarını batıya teslim etmişlere 72 yıldır iktidar yüzü göstermiyor. Bundan sonra da göstermeyecektir.”

“Erdoğan Abdulhamit Han’ın temsilcisi ise, Akşener Yahudi Emanuel Karaso’nun temsilcisi mi?”

Uluçay’ın gündeminde aziz Türk milletinin tepkisini çeken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Serdar-ı Hakan Abdülhamid Han-ı hedef alması da vardı. Uluçay, ‘Bugünün Abdülhamid Han’ı, Recep Tayyip Erdoğan’dır’ diyenlere bir de bir kelamımız olacak. Bu hakikati zillet ittifakının bir üyesinin ağzından duymak anlamlıydı ama Milletin asıl merak ettiği soru; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Abdulhamit Han’ı temsil ediyorsa, Meral Akşener de Osmanlıyı yıkan ve bizi bu sınırlara mahkum eden Ermeni Aram Efendi, Yahudi Emanuel Karaso, Arnavut Esat Toptani ve Gürcü Arif Hikmet Paşa’yı mı temsil ediyor? Bunu da açık açık itiraf ederse, kendilerine; millete yönelik sıradaki projelerinin o dönem Osmanlıyı parçalamak olduğu gibi bu dönem de Türkiye’yi parçalamak mı olduğunu sormaktan çekinmeyecek ve buna asla fırsat vermeyeceğimizi belirtmek isteriz!” dedi.

“CHP, vatanı koruyan Mehmetçiğe değil teröristlerin amaçlarına hizmete hazır olduğunu duyurdu”

Uluçay CHP’nin İstanbul mitingini de değerlendirdi:

 “Karşımızda ibretlik bir muhalefet var” diyen Uluçay sözlerine şöyle devam etti; Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP İstanbul’da miting yapıyor ama Atatürk posteri yok. Kürsüye çıkan bir grup ‘Her yer direniş Her yer Kandil’ sloganı atıp alkışlanıyor. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si destek beklediği batı ve PKK’lı arkadaşlarına Maltepe’den 2 net mesaj verdi. 1. Atatürk’süz miting yaptı. 2. ‘Her yer Kandil her yer direniş’ sloganları atıldı. Böylece vatanı koruyan Mehmetçiğe değil teröristlerin amaçlarına hizmete hazır olduğunu duyurdu. Değerli basın mensupları; Keşke CHP her hafta miting yapsa da bizim anlat(a)madıklarımızı milletimiz canlı canlı görse..”

Kadın ve Gençlik Kolları teşkilatlarına teşekkür etti

Uluçay “Adana’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile düzenlenen Gençlik Şöleni’mizin en güzel şekilde geçmesi için gece gündüz demeden emek veren Gençlik Kolları Teşkilatımızın mensuplarımıza, AK Gençlik ailemize teşekkür ediyorum. Ayrıca Özellikle Ramazan ayında ve son dönemlerde kapı kapı çalışarak kutlu davamıza hizmet veren ve Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Merkezimizin dikkatini çeken Kadın Kollarımızın kıymetli mensuplarına da teşekkür ediyorum. Özellikle ilimizin merkezinde arı gibi çalışan her görevi kendilerine dert edinip layıkıyla yerine getiren Ramazan ayında neredeyse evlerinde iftar yapmadan sokak sokak çalışan merkez ilçemizde görev yapan teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Yine 17 ilçemizde ilimiz tarafından verilen talimatları tek tek yapan ilçe teşkilatlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayının her yıl en az bu ramazan kadar verimli geçmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Başkanı Uluçay’a yönelik soru ve cevap şeklinde devam etti.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -