AK Parti Milletvekili Yurdunuseven, İsveç temasları hakkında açıklama yaptı

AFYONKARAHİSAR – 18.05.2022 – HİBYA – TBMM Hükümlü ve Tutuklu Hakları Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İsveç’te komisyon üyesi milletvekilleri ile birlikte düzenlemiş olduğu ziyaretler ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yurdunuseven açıklamaasında şunları kaydetti:

“İnsan hakları konusunda geçmişten bu yana en büyük önemi veren kadim medeniyetimizin birer mensubu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümlü ve Tutuklu Hakları Komisyonu olarak ülkemizde gerçekleştirdiğimiz inceleme ziyaretleri sürerken bir yandan da hükümlü ve tutuklular üzerine dünyadaki uygulamaları yerinde görmek ve incelemek üzere İsveç’te bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretlerimizin ilk durağı olan Stockholm Büyükelçimiz Hakkı Emre Yunt ile burada yaşayan vatandaşlarımız hakkında bilgi aldık. Sollentuna Tutukevi, Uppsala Denetimli Serbestlik Ofisi ve Öseraker Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde uygulamalar ve mevcut durum hakkında istişarelerde bulunduk.

İsveç Parlamentosu üyeleri ve Adalet Bakanlığı yetkilileri ile iki ülke arasındaki işbirlikleri ve ortak projeler üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Danimarkalı ırkçı siyasetçi lideri Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim yakmasını hiç bir şekilde kabul edemeyeceğimizi bu haysiyetsizce davranışın hiç bir hukukta yeri olmadığını kendilerine ilettik. Pandemi döneminde yürüttüğümüz yardımsever tutum, milletler arasındaki barışçı ve arabulucu dış politikalarımız sayesinde tabiri caizse ipini çektiğimiz islamofobinin yeniden diriltilmeye çalışıldığını bizler çok iyi biliyoruz. Yapılan bu çirkin saldırıya karşı da bugüne kadar girişilen her saldırıda olduğu gibi tavrımız nettir.

Bizler tarih boyunca tüm dünyaya insanlık dersi vermiş insan hakkı ve hukukunu en çok savunmuş ecdadımızdan kalan bu kültür ve geleneklerimiz ile dünyadaki tüm mazlumlara umut olduk ve olmaya devam edeceğiz. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü düstur edinmiş bu millet bizim bu sevdamızı biliyor ve üzerimize atılan her türlü iftiranın gerçek müsebibini gayet iyi biliyor. Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hak olanı savunmaya kim olursa olsun insan hukukunu savunmaya devam edeceğiz.”

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -