Akşener, Kayseri’de vatandaşlara seslendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Akşener, “Size maraba muamelesi yapanlara öyle bir Osmanlı tokadı atacaksınız ki, soluğu sandık dışında alacaklar.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri programı kapsamında Melikgazi ilçesinde vatandaşlara seslendi.

“Başbakan Akşener” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Akşener, “2 yılı aşkın bir süredir esnaf esnaf, dükkan dükkan, il il, ilçe ilçe geziyorum. Ağalar bundan çok rahatsız çünkü alıştılar bizi birbirimize düşürerek iş görmeye; bedavadan, ucuz, emeksiz oylar almaya. Ama devran döndü. Artık bu milletin sesini duyan bir parti var. O da İYİ Parti.” dedi.

Konuşması sırasında Akşener’in mikrofon uzattığı bir çiftçi, tarlaya gidecek mazot alamadığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Çiftçilerin traktörlerini satmaya başlayacağına işaret eden vatandaş, “Ekemiyoruz, biçemiyoruz, çocuğumuzu geçindiremiyoruz. Nerede bu devlet, nerede hükümet? Biz çiftçi olarak üretmek istiyoruz. Ben neden 2017’den beri şeker pancarı ekemiyorum? Hani şeker fabrikaları 5 yıl boyunca devlet garantisindeydi?” diye sordu.

Başka bir çiftçi ise tarlalara yapılacak ekim işlemi için su alamadıklarına dikkat çekti.

Bunun üzerine herkesin dertli olduğunu söyleyen Akşener, “Bu sesin duyurulması lazım. Ben bu sesi millet kürsüsünden duyuruyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasından önce 28 yaşındaki bir gençle arasında geçen diyaloğu anlatan Akşener, “1000 kovan arısı varmış. ‘Şeker alamadığım için arılar ölüyor. Evimi sattım’ dedi. Şeker fabrikalarını göz göre göre, koparta koparta sattılar. Neden sattılar? Yandaşlarının cebine koysunlar diye sattılar.” değerlendirmesinde bulundu.

“Seçime 1 yıl kaldı. Erken veya sonra. Velinimet olduğunuzu göstereceksiniz.” diyen Akşener, “Size maraba muamelesi yapanlara öyle bir Osmanlı tokadı atacaksınız ki, soluğu sandık dışında alacaklar. Helal oylarınızla, demokrasi ile sandıkta bu millet küçük görenlere, 5 maaş alıp yan gelip yatanlara, yan gelip yatan danışmanların garibanı tekmelediği bir ülkede saraydan burnunu dışarı çıkaramayanlara ve bu haramzadelere el ele vererek öyle bir tokat atacağız ki, bu harami düzeni birlikte değiştireceğiz.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti lideri, ürün fiyatlarının yer aldığı bir listenin fotoğrafını da sosyal medya hesabından paylaşarak  “Ülkemizdeki gerçekleri biz anlatınca reddediyorlar, vatandaş anlatınca nankör ilan ediyorlar, artık gerçeklerle yüzleşmemek için saraydan dışarı adım bile atamıyorlar. Ama biz Kayseri’de vatandaşlarımızlayız… Buyurun, beceriksizliğiniz sayesinde oluşan memleket manzaraları…” notunu düştü.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -