AKÜ öğrencileri mezuniyet töreninde kep attı

AFYONKARAHİSAR – 08.06.2022 – HİBYA – Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

AKÜ ANS Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda gerçekleşen törende; Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi (SBF) Teknoloji Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı öğrencileri kep attı.

Törene; AKÜ Rektör V. Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Selçuk Akçay, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ocak, Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Musa Korkmaz ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Çağhan Adar, üniversite protokolü, AKÜ öğretim elemanları ve idari personelleri ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Devlet Konservatuvarı müzik dinletisi ve Spor Bilimleri Fakültesi halk oyunları gösterisi ile devam eden mezuniyet töreninin açılış konuşmasını mezuniyete katılan öğrenciler içerisinde en yüksek ortalama ile mezun olan Devlet Konservatuvarı birincisi Nazlıcan Kandemir yaptı.

Yorucu olduğu kadar keyifli bir eğitim sürecini geride bıraktıklarını ifade eden Kandemir, şunlaarı söyledi:

“Üniversitemizin 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreninde bulunmaktan, bu güzel atmosferi yaşamaktan ve bugün burada olan tüm arkadaşlarım adına konuşuyor olmaktan onur duyduğumu bilmenizi isterim. Yorucu olduğu kadar bir o kadar keyifli eğitim sürecimizi geride bıraktık. Hayata yeni bir başlangıç yaptığımız bu güzel şehirde ve üniversitemizde en güzel günleri yaşamanın verdiği mutluluğu, en samimi dostlukların yüzümüzde bıraktığı tebessümü her zaman içimizde hissedeceğiz. Tüm arkadaşlarımın bu özel gününü bir kez daha kutlar, hepinize saygılar sunarım” 

3 bin 298 öğrenciye temsili diploma

AKÜ Rektör V. Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ise mezun olan toplam 3 bin 298 öğrenciye temsili diploma vereceklerini söyledi. Yalçın, “Üniversitemizin çok değerli idarecileri, akademik ve idari personeli, sizlere emanet edilen ailelerin çok kıymetli evlatlarının her yönden gelişimi için bütün samimiyet ve gayretinizle çalıştınız. Bütün bilgi birikiminizi ve deneyiminizi öğrencilere aktardınız. Her türlü problemlerini kendi evlatlarınızın problemi gibi görerek çözmeye gayret ettiniz. Bugün mezuniyet törenine katılarak onlarla nasıl gurur duyduğunuzu gözlerinizden okuyorum” ifadelerini kullandı.

“Mezunlarımız gurur kaynağımız”

Mezun öğrencilerin gurur kaynağı olduğunu belirten Yalçın, “Bu süreçte sizlerden beklentimiz, yaşamınızın her döneminde bilimin ve aklın ışığında; evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünme sistemini benimsemiş, ileri görüşlü, yaratıcı farklı düşüncelere saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı erdemli bireyler olmanızdır. Bizleri ve özellikle mezunu olmaktan gurur duyacağınız Üniversitenizi hiçbir zaman unutmayınız. Her zaman gururla temsil ediniz ve bağlarınızı koparmayınız. Siz mezunlarımız bizim gurur kaynağımızsınız. Sizlerle yaşamın her karesinde iş birliğini sürdürmeye hazır olduğumuzu unutmayınız” dedi.

Zimbabweli Tazvivinga bölüm birincisi, fakülte ikincisi

64 farklı ülkeden bin 409 misafir öğrenciye ev sahipliği yapan AKÜ’nün, 2021-2022 yılında derece ile mezun olan öğrencilerinden biri de Zimbabwe vatandaşı Fidellis Tazvivinga oldu. Tazvivinga, 3.62 diploma ortalaması ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölüm Birincisi, Fakülte İkincisi olmayı başardı.

Tören, protokol konuşmaları sonrasında fakültelerinden derece ile mezun olanlara ödül ve hediyelerinin verilmesi ve öğrencilere temsili diplomalarının verilmesi ve öğrencilerin kep atmasıyla ile sona erdi.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -