Gündem

Alman ilaç devi Merck, Çin’de üretim için ilk imzaları attı

Alman Eczacılık grubu Merck, üretim kapasitesinin kapsamlı bir genişlemesinin doğu Çin eyaleti Jiangsu’da yer alan Wuxi kentinde gerçekleşmesine ilişkin bir sözleşme imzaladı. Adı geçen büyük girişim, altı yıllık bir süre zarfında Wuxi’deki  şimdiden mevcut üretim yerine yaklaşık 100 milyon avroluk bir yatırım yapacak. Söz konusu yatırım, grubun verilerine göre, takriben bin kadar yeni istihdam olanağı sağlayacak. Yeni kapasiteler 2024 yılına değin işletmeye hazır durumda olacak.

Merck’in Çin’deki Life-Science bölüm başkanı Marc Jaffre, önümüzdeki beş yıl içinde Asya’da yüzde onları aşkın ölçüde, Çin’de ise yüzde 20’den fazla ortalama yıllık büyüme oranları beklediklerini açıkladı. Jaffre, bu stratejik yatırım ve inovasyonların Çin’in biyoteknoloji dalında da gelişmeyi hızlandırma potansiyeline sahip bulunduğunu belirtti.

Wuxi biyotıp alanını ana endüstri etkinliği olarak saptayıp o yönde gelişti. Nitekim Wuxi AstraZeneca, General Medicine, Pfizer ve biyotıp dalında etkin 1.200’den fazla girişimi kendine çekti. Wuxi’de biyotıpın endüstriyel değeri, 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 20 oranında artarak 140,9 milyar yuana (yaklaşık 21 milyar dolara) ulaştı.
 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -