Aracı olanlar dikkat! Son gün 1 Ağustos!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemelir 1 Ağustos’ta sona eriyor. Ödemeler mobil olarak da yapılabilecek. MTV bu yıla ait ikinci taksiti 1 Ağustos’a kadar ödenebilecek.

ANKARA (İGFA) – Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gelir vergisinin bu yıla ilişkin ikinci taksiti için ödemelerin 1 Ağustos Pazartesi gün sonuna kadar yapılması gerekiyor.

MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığ’nın in internet sitesi üzerinde bulunan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden veya GİBMOBİL uygulamasıyla mobil telefonlardan ödenebilecek.

Anlaşmalı bankaların kredi kartları, banka kartları ya da yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile ödeme mümkün olacak.

Ödemeler ayrıca anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi), PTT işyerlerinden ve tüm vergi dairelerinden de yapılabilecek.

MTV ödemesi için mükellefler, İnteraktif Vergi Dairesinin internet sitesinde “Hızlı Ödeme” bölümünden şifre girişi yapmadan “MTV Ödeme” alanına sadece plaka ve TC kimlik numarası bilgilerini girerek borçlarını görüntüleyip ödeyebilecekler.

Ödemeler için 31 Temmuz’un resmi tatile rastladığı için son gün 1 Ağustos 2022 olarak belirlendi.

MOTORLU TAŞIT VERGİSİ NE KADAR?

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Kararı gereği, MTV tutarları, 2021 yılı için belirlenen yüzde 36,20’lik yeniden değerleme oranı yerine, 197 sayılı Kanun’un 5, 6 ve geçici 8’inci maddesinde belirtilen tarifelerdeki taşıtlar için yüzde 25 olarak tespit edilmişti.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -