ATP Turu, Sırbistan Açık 2022 ile Belgrad’a geri dönüyor

2012 yılından sonra ilk kez Belgrad’da düzenlenecek olan Sırbistan Açık Tenis Turnuvası 2022, 17-24 Nisan tarihleri arasında Novak Tenis Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Teklerin ana çekilişinde ATP listesindeki konumlarına göre 19 oyuncu yer alırken, çiftler mücadelesinde 16 çift oyuncu yarışacak.

Novak Djokovic İlk Grand Slame Katılamamıştı

Kariyerinde tek erkeklerde 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic, ocak ayında düzenlenen sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık’a Covid-19 aşısı olmayı reddetmesi nedeniyle katılmamıştı. Djokovic’in sınır dışı edilmesi ile birlikte İspanyol tenisçi Rafael Nadal bu turnuvadaki şampiyonluğu ile Roger Federer’i ve Djokovic’i geride bırakarak, “En Çok Grand Slam Kazanan Erkek Tenisçi” unvanını elde etmişti.

34 yaşındaki Djokovic, aşı kısıtlamaları nedeniyle ABD’de devam eden Indian Wells Masters ve Miami Açık Tenis Turnuvaları’nda da yer alamadı.

Dünyanın En İyi Tenisçileri Sırbistan Açık 2022de İzlenebilecek

Turnuvada yarışacağı açıklanan tenisçiler arasında dünyaca ünlü isimlerin olması, Sırbistan Açık 2022’yi tenis severler için daha da heyecan verici kılıyor. Şu ana kadar ATP listesinde 32. sırada yer alan ve geçen seneki Sırbistan Açık’ta finale kalan Rus tenisçi Aslan Karatsev’in yanı sıra Dominic Thiem (AUS), Gael Monfils (FRA), Karen Kacanov (RUS), Fabio Fognini (ITA), Christian Garin (CHI) ve Andrej Rublev’in isimleri turnuvada öne çıkarken, dünyanın en iyi tenisçisi Novak Djokovic’in de Belgrad seyircisinin karşısında olacağı teyit edildi.

Her Bilet Bir Ağaca Dönüşecek

Novak Tenis merkezi kortlarında dünyanın en iyi tenisçilerini görmek isteyenler için, Sırbistan Açık 2022’nin tüm biletleri turnuvanın resmî web sitesi olan www.serbiaopen.org ve www.tickets.rs portalında satışa sunuldu. 17 Nisan’da oynanacak eleme maçları ise tüm ziyaretçiler için ücretsiz olacak. Şimdiden kapasitenin %35’inin üzerinde bilet satıldığı açıklanan organizasyonda, satın alınan her bir bilet için Belgrad başta olmak üzere Sırbistan’ın tüm şehirlerinde ağaç dikileceği de gelen bilgiler arasında.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -