Avod Madencilik’te hisse alım bedeli düzenlemesi

AVOD Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş, bağlı ortaklığı Avod Altın Madencilik Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’de (Avod Madencilik) hisse alım bedeli düzenlemesine ilişkin bildirim yaptı.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

”2019 yılından itibaren Avod Madencilik ile ilgili raporlama çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmesine rağmen, istenilen sonuç gecikebilmekte ve süreç uzamaktadır. 
Şirketimiz ve yatırımcılarımızın, bu süreçlerden zarar görmemesi için Nazım Torbaoğlu ve Burak Kızak, Avod Madencilik paylarının şirketimize yapılan hisse devir bedelinin 55.000.000 TL yerine, Avod Madencilik’in kayıtlı sermaye bedeli olan 180.000 TL (yüzde 90 pay) nominal bedel üzerinden devir edilmesine karar vermişlerdir. Bu durumda, Torbaoğlu ve Kızak’ın 55.000.000 TL olan alacakları ortadan kalkacaktır. Bu duruma uygun olarak şirketin bağlı ortaklık hesabı ve ortaklara borçlar hesabı bu tutarlarda düşürülecektir. Mali tablolarda (31.12.2021 tarihli) gerekli düzeltmeler yapılacaktır. Bu işlemler neticesinde Avod Madencilik şirketine ait yüzde 90 pay 180.000 TL nominal bedelle iktisap edilmiş olacaktır.”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -