Ayvalık’ta işçilerin yüzlerini güldüren protokol

BALIKESİR (İGFA) – Ayvalık Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçileri kapsayan sözleşmede sosyal haklarda da iyileştirmeye gidildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesiyle çalışanları enflasyona karşı ezdirmediklerini söyledi.

Yaşanan ekonomik krizde belediye çalışanlarına cansuyu olacak sözleşmeye imzaları Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Balıkesir Belediye-iş Sendikası Başkanı Yüksel Özden attı.

Buna göre en düşük ücret 24 bin 500 Türk Lirası’na yükseldi.

Emeğin ve emekçinin, alın terinin hakkını veren bir belediye başkanı olarak atılan imzaların hayırlı olması dileğinde bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin karşılık anlayış ve iyi niyet çerçevesinde gerçekleştirilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Balıkesir Belediye-iş Sendikası Başkanı Yüksel Özden de, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Özden, “Belediye Başkanımız Mesut Ergin’e, çalışma arkadaşlarına ve işyeri temsilcilerine de toplu iş sözleşmesiyle sağladıkları bu önemli katkı nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -