Balık Sırtı Örgü Nasıl Yapılır?

Balık Sırtı Örgü Nasıl Yapılır?

 

BALIKSIRTI ÖRGÜ YAPIMI

Örgü saç binlerce senedir kadınların severek kullandığı popüler modeller arasında yer almaktadır. Seneler geçse dahi asla popülerliğini kaybetmeyen saç örgülerinden farklı modeller ve çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar arasında yer alan ise balıksırtı modeli olmaktadır. Eşsiz görüntüsü ile inci gibi dizilen balıksırtı örgüyü yapmak zannedildiğinden zor olmamaktadır.

Balıksırtı modelinin pratiği ve modelin püf noktaları detayları ile kısa süre içerisinde öğrenilebilmektedir. Okulda, iş yerinde toplantıda olmak üzere en özel davetlerde sıklıkla tercih edilebilen bu model en kolay yapımı ile örülerek hayal edilen görünüme saçlar kavuşturulabilmektedir. Klasik balıksırtı örgülü saç modeli için ilk olarak saçlar ön kısımdan bir tutam alınarak taranmalıdır.

 

Saçlar özellikle örüldükten sonra hızlı bozulan saç yapısına sahip olan kişiler saçlarını örmeden önce sabitleyecek bir sprey kullanmalıdır.

Daha sonra ise bir tutam alınan saçlar tepe noktasından başlanarak örmeye başlanabilmektedir. İlk olarak tutamı 3’e ayırarak bir tutamı sağ el ile sol el ile ise diğer 2 tutamı tutmak yeterli olmaktadır.

Bu şekilde 2 kez örüldükten sonra saçlar geri kalan kısımlarından tutamları da örgüye katmak gerekmektedir. Tüm saçlar örüldükten sonra saçın uç kısımlarına klasik 3’lü örgü şeklinde örüp lastik toka ile sabitlenmelidir. İlk olarak saçlar ortadan ikiye ayrılarak her iki tutamı da klasik balık sırtı örgü adımlarına göre örmek çift örgüyü oluşturabilmektedir.

 

BALIKSIRTI EN KOLAY ŞEKİLDE NASIL YAPILIR?

Bazı örgülü saç modellerini yapmak oldukça kolay olurken, bazılarında ise ismi bile insanı çekintiye itmektedir. Aslında bazı noktalara dikkat etmek ve biraz olsun pratik kazanmak yeterli olmaktadır.

Örgülü saç modellerini en kolay olarak elde edebilmek için püf noktalarını araştırmak yeterli olmaktadır.

 

Örgülü saç modellerini kolay bir şekilde elde edebilmek için ilk olarak saçların bakımlı olması gerekmektedir. Saç örülürken saçların parmakların arasından kolay bir şekilde akıp gitmesi önem taşımaktadır.

Örgü oluştuktan sonra görünümün hoş ve kusursuz olması için saçın kabarmadan şekil alması için saçların örmeden önce durulanmayan bakım kremlerinden yararlanılması önerilmektedir. Özellikle saçın ağırlaşmasını önleyen saç bakım kremlerinin tercih edilmesi önem taşımaktadır.

Saçları kolay bir şekilde örebilmek için örmeden önce saçları taramak gerekmektedir. Saçlar iyice düzeltilerek kusursuz bir şekilde örmeye başlamak kişi için daha kolay olacaktır. Bol bol pratik yapmak gerekmektedir.

BALIKSIRTI ÖRGÜSÜ EN KOLAY HALİ

Kolay balıksırtı örgüsü saç modelleri için ilk olarak saçın ön kısmından bir tutam saç alınarak taranması gerekmektedir. Özellikle saçlar örüldükten sonra hızlı bozulan yapıda saçlar örülmeden önce güçlü tutuşlu bir şekillendiriciye sahip olmak gerekmektedir.

Daha sonra bu tutamı tepe noktasından başlayarak örmeye başlamak gerekmektedir. İlk olarak tutamı 3’e ayırıp bir tutamı bir elinde diğer tutamı diğer 2 tutamı diğer el ile tutmak gerekmektedir. Sonrasında 2 tutamın arasına tek tutamı almak ve bu şekilde 2 kez ördükten sonra saçın geri kalan kısımlarından tutamları da örgüye katmaya başlamak yeterlidir. Tüm saç örüldükten sonra saçın uç kısımlarından klasik 3’lü örgü şeklinde örüp lastik toka ile sabitlemek gerekmektedir. Aynı zamanda diğer yöntemler arasında yer alan bu yöntemde gerçekleştirilebilmektedir.

Saçlar ortadan ikiye ayrılarak her iki tutamı da klasik balıksırtı örgüde olduğu gibi örülmesi bu görünümü de elde etmek için yeterli olmaktadır. Yalnız bu kez saçın yan kısımlarını örüleceğinden dolayı örgüyü yan kısımdan başlatarak kulak hizası boyunca örmek gerekmektedir.

 

Ünlülerin sıklıkla tercih ettiği boxer örgü olarak da tanınan balıksırtı çift örgü saç modelinin parlak görünmesi gün boyunca örgülerin dağılmadan sabit kalabilmesi için güçlü tutuşlu bir sabitleyici ürün kullanılması gerekmektedir.

Balıksırtı örgüler, düğünler içinde kullanılabilecek, örgülü saç modelleri, klasik balıksırtı saç modeli, yapıldıktan, sonra örgünün boy kısımları ensede toplanarak, topuz görünümü verilerek, tek tokalarla sabitlenebilir. Bu sayede yeni bir görünüm, ve yeni bir modele, sahip olunabilir.

 

Hem yapılışı kolay hem de hoş bir görünüm sunan bu model davetlerde oldukça popüler olmasından dolayı sıklıkla tercih edilebilmektedir. Örgünün kalıcı olması açısından ve saçın kabarmaması için mutlaka saç nemli olmalı ve spreyler tercih edilmelidir.

Bu durumda saç sağlığı göz önünde bulundurularak mutlaka bitkisel saç bakım ürünleri tercih edilmelidir.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -