Beijing Kış Olimpiyat Oyunları yabancı konuklarının onuruna yemek

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan, bugün Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda 2022 Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine katılan yabancı konukların onuruna yemek ziyafeti verdi.

Ziyafet salonuna giden koridorda 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nın 2 maskotu Bing Dun Dun ve Xue Rong Rong’un yanı sıra, Bahar Bayramı kutlamalarının olmazsa olmazlarından olan kesme kağıtlar, yeni yıl resimleri, Chunlian adıyla bilinen ve kapının iki yanına yapıştırılan beyitler…… Çin’e özgü bayram havasını yansıtan bu öğeler, yabancı konukların dikkatini çekti.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan yabancı konuklarla aile fotoğrafı çektirdi, ardından birlikte ziyafet salonuna geçti. Xi, ziyafette yaptığı konuşmada, öncelikle Çin hükümeti ve Çin halkı adına yabancı konuklara “Hoş geldiniz!” diye seslendi. Ardından Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nı destekleyen yabancı hükümetler, halklar ve uluslararası örgütlere teşekkür etti.

Xi, 2008 Yaz Olimpiyatları’na ve bu yıl 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’na evsahipliği yapan Beijing’in “çifte olimpiyat kenti” haline geldiğine, Çin’in yeşil, paylaşıma dayalı, dışa açık ve dürüst yaklaşımlar doğrultusunda takvime uygun bir şekilde kış olimpiyatlarını başlattığına dikkat çekti.

Xi, Çin’in kış olimpiyat oyunları için hazırlık ve tanıtım yapmakla sıradan insanların buz ve kar sporlarıyla tanışmasını sağladığını, 300 milyon kişinin buz ve kar sporuna katılmasını sağlama hedefinin hayata geçirilmesiyle küresel olimpiyat oyunlarına yeni katkı sağlandığını belirtti.

Xi Jinping, “Olimpiyat oyunları, insanlığın barış, birlik ve ilerleme arzusunu yansıtıyor. Olimpiyat oyunlarının asıl hedefi unutulmamalı. Dünya barışı için ortak çabalar harcanmalı. Ortak meydan okumalar karşısında birlikte ısrar edilmeli, gerçek çok taraflılık hayata geçirilmeli, uyumlu uluslararası aile inşa edilmelidir.” diye konuştu.

Xi Jinping, geleneksel Ay Takvimi’ne göre Kaplan Yılı’na girildiğini hatırlatarak, sporcuların kaplan gibi cesaretle iyi performans göstermelerini diledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Bach, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ziyafette ayrı ayrı konuşma yaparak, Beijing Kış Olimpiyatları’nın başarılı açılış törenini tebrik etti.

Adı geçen yetkililer, dünyanın birçok sorunla karşı karşıya bulunduğunu hatırlatarak, buna karşı uluslararası toplumun Beijing Kış Olimpiyat Oyunları vesilesiyle fikir ayrılıklarını aşarak, geleceğe birlikte ilerlemesi ve daha güzel bir geleceği inşa etmesi dileklerini aktardı.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -