Bornova’da zeytin budama eğitimi

Tarım alanında yaptığı çalışmalarla öne çıkan Bornova Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerde verdiği eğitimleri sürdürüyor. Tarımsal kalkınma çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimlere Karaçam Mahallesi’nde verdiği ‘Zeytin Budama Eğitimi’ ile devam etti. 

Tarımsal üretim kapasitesini arttırmak ve kaliteli üretimi sağlamak amacıyla hazırlanan eğitimi Bornova Belediyesi Ziraat Mühendisi Anıl Ayvaz verdi. 

İlçede bulunan yerel üretici ve tarım gönüllülerinin katıldığı teorik eğitimde budama aşamasında dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı. Zeytin yetiştiriciliğine yönelik temel bilgilerinde aktarıldığı toplantıda zeytin ağaçlarından daha iyi verim alınabilmesi için yapılması gerekenler ele alındı. Zeytin üretimi, bakımı ve ilaçlama gibi konularında bilgiler aktarıldı. 

Katılımcılara zeytin fidanı

Etkinliğe katılan Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer eğitimin sonunda katılımcılara zeytin fidanı hediye ederek, zeytinin ülkemiz için önemli bir tarımsal değer olduğunu belirtti. 

Eğitimlere devam

Belediyenin gıda ve tarım alanında düzenlediği eğitimlere ara vermeden devam ettiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın  tarımla olan bağlarını kuvvetlendirmeyi ve kırsaldaki çiftçilerin eksik oldukları alanlarda kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz” dedi. 

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -