Gündem

Bursa İnegöl’de ceviz hasadı başladı

BURSA (İGFA) – Pek çok tarım değerine sahip İnegöl’de bu değerlerden biri olan ve özellikle son 10 yılda ekilişi ciddi oranda artan cevizde hasat başladı.

Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik Konurlar Mahallesinde devam eden ceviz hasadın katıldı. Burada üreticilerle sohbet edip bilgi alan protokol üyeleri, hasada yardım etti.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ceviz yetiştiriciliğinin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, “Bu konuda hem bölge olarak, iklim olarak, toprak olarak cevizin daha iyi yetiştirildiği bir alan olarak da ön plana çıkıyor. Ceviz hem ekonomik olarak ciddi bir değer hem de besin değeri olarak sağlık yönüyle kıymetli. Bu ürünümüz şehrimizde de son 10 yılda gerek devlet destekleri gerek çiftçimizin gayretiyle çok iyi bir noktaya geldi. Şehrimizde şu an toplamda 21 bin dönüm ceviz ekili. Bu bahçelerden bu yıl 50 bin ton ceviz hedefleniyor. Bu da ciddi bir ekonomik değer. Konurlar Mahallemiz özelinde de 1500 dönüm alanda 2000 ton ceviz hasadı yapılıyor bu sene. Bugün de ceviz hasadı için bir aradayız. Ben üreticilerimize bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise, üretim teknikleri, verimlilik ve daha da çeşitlendirme adına teknolojiyi ve Bakanlıklarımızın çiftçimizin hizmetine sunduğu hibe ve teşviklerden de faydalanarak İnegöllü üreticilerimize bu alanı geliştirdiği için yeni katkılar sunulduğu için emeklerden ötürü teşekkür etti.

Kaymakam Eren Arslan da, İnegöl’ün her alanda, sanayiden tarıma kadar gerçek manada üreten bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Çiftçimizden aldığımız bilgiye göre bu sene ürün kalitesi ve verimliliği de son derece yüksek. Ülkemize, çiftçimize, milletimize hayırlı olsun” dedi.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -