Konya ‘RAPTOR’a dahil oldu

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi olduğu, EIT Urban Mobility’nin kentsel hareketlilik yarışması Hızlı Ulaşım Uygulamaları (RAPTOR) programı 13 Avrupa şehrinde başlatıldı. Şehirlerin kentsel hareketlilik zorluklarına karşı hızlı bir şekilde çözüm üreten ve test eden bir yarışma olan RAPTOR’a bu yıl Avrupa’dan 13 şehir seçilirken Türkiye’den de Konya programda yer alacak.

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen EIT Urban Mobility Partnerler Günü ve RAPTOR Başlangıç Etkinliği tüm şehirlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Konya, bu yılki programa dahil edilen Avrupa’daki diğer 12 şehirden temsilcilerle bir araya gelme fırsatı buldu.

Konya’da gerçekleştirilecek projenin kentsel hareketlilik zorluğu; yaya ve bisikletli ulaşımın toplu taşıma ile entegrasyonunu artırmaya yönelik, “Çok Modlu Ulaşım Deneyiminin İyileştirilmesi” olarak belirlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi, startupları ve KOBİ’leri bu proje kapsamında yenilikçi çözümler önermeye davet etti. Kazanan başvuru sahibi, beş aylık bir süre boyunca çözümlerini yönlendirmek için özel mentörlük desteğinin yanı sıra 40 bin avro fon almaya hak kazanacak.

RAPTOR çağrısına teklif göndermek için son başvuru tarihi 6 Mayıs 2024.

Çağrı ile ilgili tüm bilgiler “https://raptorproject.eu/2024-city-challenge-konya/” web sitesinde ulaşılabiliyor.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -