Demir: “Halkın karşısına çıkamıyorsanız, şantiyeleri gezin”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “iktidar milletvekilleri halkın karşısına çıkacak yüzleri yok ama en azından tebdili kıyafetle yatırım alanlarını gezsinler” dedi. İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Enez, İpsala, Keşan, Uzunköprü, Meriç ve Havsa ilçelerinde esnaf ve vatandaşları ziyaretlerini değerlendirdi.

Saha çalışmalarını değerlendiren İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “Ziyaretlerimizde İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, İlçe başkanlarımız, il ve ilçe yöneticilerimiz katıldı. İlçelerde yatırım programına alınmış veya ihalesi yapılmış kamu işlerinin bir kısmını yerinde gördük. Vatandaşlarımızın taleplerini yerinde dinledik ve TBMM’de bulunan vekillerimize ve Genel Başkanımız Meral Akşener’e ilettik” dedi.

ÖDENEKLERLE İLGİLİ SIKINTI VAR!

İKTİDAR PARTİSİ VEKİLLERİ HALKIN KARŞISINA ÇIKAMIYOR BARİ ALANLARI GEZSİN
İlçe ziyaretlerinde aldıkları notları paylaşan Başkan Ekrem Demir, “Uzunköprü’de ihalesi yapılmış ve işe başlanmış iki önemli şantiye var; Birincisi Tarihi Uzunköprü Restorasyon ve Güçlendirme inşaatı, ikincisi de Yeni Devlet Hastanesi inşaatı. Uzunköprü de Yeni bir Devlet Hastanesine ihtiyaç var mı? Mevcut SSK ve Devlet Hastaneleri yeterli değil mi? Onu ayrıca tartışabiliriz. Tarihi Uzunköprü Restorasyon ve Güçlendirme inşaatı şantiyesi mükemmel bir şekilde yapılmış, işe takriben 7-8 ay önce başlanmış olmasına rağmen sadece 50 metre boyunda bir alanda zemin temizliği ve bir o kadar alanda güçlendirme yapmak için askıya alma işi gerçekleşmiştir.
Şantiye şefine sordum.
-Bu işin süresi ne kadar?
Cevap: Üç sene.
-Bu seneki ödeneği ne kadar?
Cevap: “Belli değil. Henüz açıklanmadı”  dedi.
Oysa senelere sari işlerin ödenekleri bellidir. Belli ki ödeneklerde sıkıntı var. Sıkıntı olmasaydı şantiye bu durumda olmazdı. Bu tempoda yapılan iş değil 3 senede 6 senede belki biter!
Uzunköprü Yeni Devlet Hastanesi İnşaatı: Yer teslimi yapılalı yaklaşık bir sene olmuş. Temeller, zemin kat, hastaneye ait bir bölümün birinci katı ve ikinci katının kalıbı yapılmış, betonu dökülmüş. Yapılan kalıp işçilikleri iyi sayılır. Zemin katın bir bölümünün demirleri yapılmış ancak betonu dökülmemiş durumda. Tabiri caiz ise demir korozyona terk edilmiş.
Bu kadar büyük bir şantiyede her gün en az 200 işçi çalışacakken bizim gördüğümüz 4-5 kişi şantiyeyi bekliyor. Yanı çalışma maalesef yok.
Edirne Kamuoyu şunu iyi bilmeli ki;
Üstlenici firmalar bir an önce taahhüdünü bitirmek ister. Uzayan her gün firmaya zarar yazar.
Çünkü ihaleyi alan firmaların sözleşme gereği keşfin Yüzde 6’sı kadar kesin teminatı vardır. O teminat için bankaya her ay belirli bir ücret öder.
Şantiye açık olduğu için şantiyede teknik eleman bulundurmak mecburdur. Her eleman haklı olarak maaşını, sigortasını ve genel giderlerini ödeyen firmalarla çalışmak ister. Yani inşaatın durması ile üstlenici firmanın masrafı durmuyor.

Şimdi buradan iktidar partisinin Milletvekiline ve İl Başkanına sesleniyorum. Edirne sınırları içerisinde ödenek yokluğundan, parasızlıktan yapılamayan, eksik kalan, virane olmuş şantiyeleri millet adına gezip sizlere duyurmaya devam edeceğim. Tamam anladık!
Milletin içerisine çıkacak yüzünüz kalmadı. Bari tebdili kıyafet ile de olsa yatırım programına alınmış ihalesi yapılmış işlerin ödeneklerini bir an önce gönderilmesini takip edin.
Daha fazla devlet ve millet zarar etmeden işler tamamlanıp, hizmete açılsın. Aksi taktirde ülkemde iş adamı da bulamayacaksınız. Miri mala da zarar vereceksiniz” şeklinde konuştu.
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -