Çavuşoğlu: “Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşğlu AK Parti Antalya İl Danışma Meclisi’nde konuştu. Çavuşoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Uluslararası siyasetin geleceği Antalya’da konuşuldu. Antalya Diplomasi Forumu’ndan sonra diplomasi tempomuz daha da artarak devam etti.  Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi için büyük çaba içindeyiz. Maalesef Avrupa’da bir başka daha savaşa şahitlik ediyoruz. Bizi de doğrudan etkiliyor. Biz baştan beri ilkeli bir tutum sergiledik. 

Rusya’yla birçok alanda yakın ilişkilerimiz var. Ukrayna ile de çok yakın ilişkiler var birbirimize kimlikle seyehat edecek kadar yakınlaştık. Bu iki dostumuzla geçekten sıcak savaş çıkmaması için çabaladık. Rusya’nın saldırısını tüm dünya ile birlikte birde elestirdik.

şimdi ortada bir yangın var ve söndürülmezse herkesi etkileyecek. Her iki tarafla konuşarak önce insani ateşkes sonra kalıcı ateşkes için göşmeler yaptık. Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın. Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerede ivme yakalandı. 15 binden fazla vatandaşımızı sağ salim ülkemize getirdik. Barış için Cumhurbaşkanımız liderliğinde gece gündüz çalışıyoruz. “

 

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -