Cep telefonu tamir bakım ustalık sınavı yapıldı

İSTANBUL – 15.05.2022 – HİBYA – Başakşehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, AB hibesi desteğinde kapsamında cep telefonu satan, bakım, onarım ve tamirini yapan esnaflara yönelik, MYK cep telefonu tamir, bakım ve onarımı mesleki yeterlilik belgesi sınavı yapıldı.

Cep Telefoncular Derneği Başkanı Şenol Şen, sınava erkeklerin yanı sıra çok sayıda kadın işletmecinin de katıldığını belirterek, ”Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yerli ve milli kalkınmanın motoru olan üretim artışı hedefi, ülkemizde mesleki eğitime verilen önemle gittikçe artıyor. Son yılda mesleki eğitim merkezleri ve MYK mesleki yeterlilik belgesi sahibi olan genç girişimcilere büyük oranda hibe desteği sağlanıyor. Özellikle kadın girişimcilere bu destek ve hibe oranı çok daha yüksek. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesiyle yapılan çalışmalar, İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde büyük memnuniyetle karşılanmaktadır.” dedi.

İOSB Yönetim Kurulu Üyesi M. Vural Koç, kadın girişimcilerin ülkede oluşturacağı sinerjiyle ülkenin kalkınmasında çok iyi işler başaracaklarına olan inancının tam olduğunu vurguladı.

Başakşehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Salih Güneş ise gençlerin gerekli eğitimi alarak MYK ve ustalık belgesi ile meslek lisesi diploması sahibi olup, firmalarını kurarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli hibe ve destekler alabildiğine işaret etti.

Sınava katılan Büşra Çeçe de devletin kadın girişimcilere verdiği desteğin kendilerini cesaretlendirdiğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -