China Telecom, 2021 bilançosunda yüzde 25 kar artışı bekliyor

Çin’in önde gelen telekomünikasyon devlerinden biri olan China Telecom, dijital dönüşüm ve teknolojik inovasyon çabalarının yoğunlaşmasına tanık olunan 2021 yılı ortamında net karının kabarmasını beklediğini bildirdi.

Şirketin Shanghai Borsası’na yaptığı kamuoyu açıklamasında, şirketin hissedarlarına dağıtılabilir net karın 2021 yılında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 23 ila yüzde 25 oranında yükselmiş olmasının beklendiği açıklandı. Ayrıca şirketin iş gelirlerinin aynı dönemde yüzde 10 ila yüzde 12 kadar tırmanmış bulunduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan China Telecom’un cep telefonu hizmeti abonelerinin sayısı, geçen yılın sonu itibarıyla 372 milyona ulaşmıştı. Bu rakamın yüzde 50 kadarı yani yarısı 5G hizmetinden yararlanıyor. Aynı dönemde şirketin geniş bant kullanıcılarının sayısı ise 170 milyona yaklaştı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -