Cilt Sağlığı Nedir?

Cinsel Sağlık

Temel insan hakları evrenseldir ve özel statü veya sınırlama olmaksızın herkes için geçerlidir. Haklar uluslararası anlaşmalarla korunmaktadır. Koruma kapasitesi, ülkelerin haklara erişim için sağlanması gereken hizmetleri uygulamadaki başarısına bağlıdır, ancak uygulamadaki eksiklikler ve sorunlar bu hakkın var olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bu alanda sunulan hizmetlerin erişilebilirliği hakların gerçekleşmesinin önemli belirleyicilerinden biri iken; diğer bir boyut, hakların farkındalığı ve bilgisi ile hizmetlere doğru zamanda ve doğru mekanizma aracılığıyla erişim talep etme yeteneğidir. CSÜS hizmetlerine erişimde bilgi ve farkındalık eksikliğine ek olarak, önyargı, cinsel sağlık çalışanlarından dışlanma ve zorbalıktan kaynaklanan sosyal baskı korkusu da vardır. Bu durum özellikle gençler, LGBTİ’ler, seks işçileri, mülteciler, HIV ile yaşayanlar ve uyuşturucu kullanıcıları gibi sosyal risk altındaki bireyler ve gruplar için etkilidir. Çocuk sağlığı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -