Çin, deniz aşırı kredilerde RMB kullanımını artıracak düzenlemeler yapacak

Çinli mali düzenleyiciler, deniz aşırı kredilerde RMB kullanımını kolaylaştırmak ve sınır ötesi sermaye kullanımındaki riskleri bertaraf etmek için yeni kurallar yayınladı. Çin Halk Bankası ve Devlet Döviz İdaresi tarafından ortaklaşa yayınlanan belgeye göre, hem RMB hem de döviz cinsinden denizaşırı kredileri kapsayan birleşik bir politika çerçevesi oluşturulacak.

1 Mart’tan itibaren yeni kurallar, RMB kredilerinin iş kapsamını genişletecek, makro ihtiyati politika çerçevesinde denizaşırı kredilerin sınır ötesi fon akışlarını içerecek ve denizaşırı kredilerin kullanımının gerekliliklerini netleştirecek.

Yetkililer, yeni politikanın yerel bankaların uluslararası hizmetlerini iyileştirmesini, reel ekonomiyi daha iyi desteklemek için sınır ötesi finansmanı hızlandırmasını ve sınır ötesi ticaret ve yatırımı kolaylaştırmasını bekliyor. Yeni kuralların üç aylık bir geçiş süresi olacak.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -