Çin, ilk üç ayda karayolu ve suyolu altyapısına yatırımı artırdı

Ulaştırma Bakanlığı’nın verileri, Çin’in karayolu ve suyolu altyapısına yönelttiği yatırım hacminin yılın ilk üç aylık döneminde artırdığını gösteriyor. Bakanlığa göre, karayolu ve suyolu altyapısına ilişkin sabit varlık yatırımı bu dönemde, bir önceki yılın ilk üç aylık dönemine kıyasla yüzde 11,4 oranında sıçrayarak 512 milyar yuana (78,88 milyar) yuana ulaştı.

Bu bağlamda Kuzeybatı Çin’in Ningxia Hui Özerk Bölgesi en yüksek büyümeye tanık oldu. Nitekim adı geçen bölgede bu dönem zarfında gerçekleşen yatırım bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 135 oranında bir sıçrama yaptı. Buna karşılık Kuzeydoğu Çin’in Liaoning eyaleti, ocak-mart döneminde bir önceki yıla kıyasla yarı yarıya düşen bir yatırım hacmiyle en düşük performansı gösterdi. 

Öte yandan ilk çeyrekte gerçekleştirilen lojistik hacmi yüzde 6,2 oranında artarak 84 trilyon yuanı geçti. İlk çeyrekte lojistik hacmi, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYİH) yüzde 3,1’ini oluştururken 2020 yılı itibarıyla en yüksek seviyeye çıktı. Büyüyen lojistik sektörü, Çin ekonomisinin büyümesine güçlü destek sağladı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -