Çin’de hedef bir günde 700 bin ton evsel atığı dönüştürmek

Çin resmi yetkilileri, ülkenin ekolojik gelişimini desteklemek amacıyla çevreye ilişkin kentsel altyapıların inşası için daha çok teşvikte bulunacağını açıkladı. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun diğer üç hükümet organıyla birlikte yayınladığı bir talimatname uyarınca ülke, 2030 yılına değin akıllı, etkili, yeşil ve güvenli bir  komple modern çevre altyapı sistemi oluşturacak.

2025 yılına kadar kullanılmış suların işlenip dönüştürülme kapasitesi günde 20 milyon metreküp artacak. Öte yandan evsel atıkların dönüştürüm kapasitesi de günde 700 bin tona ulaşacak. Bunlara koşut olarak Çin, yayınlanan belgeye göre, atık suların işlendiği tesisleri önemli bölgelerde güçlendirecek ve katı atıkların dönüştürüldüğü tesislerin kurulmasını daha çok teşvik edecek.
      
Altyapı tesislerinin inşaatı ve işletilmesinin piyasaya daha fazla yönelik düzenlenmesinin yanı sıra çevre yönetişimine dönük girişimciler için de standartlaşmış ve daha açık bir piyasa oluşturulacak. Ayrıca yayınlanan belge, yerel yönetimlere çalışmalarını bu doğrultuda yürütmelerini, daha ayrıntılı önlemler alma ve uygulamaya geçirmelerini de öneriyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -