Çin’den uluslararası otomobil firmalarına yatırım çağrısı

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Wang Shouwen, uluslararası otomotiv firmalarının mevcut fırsatı yakalayıp, Çin’e olan yatırımlarını artırmalarını beklediklerini söyledi. Çin Ticaret Bakan Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Müzakereci Yardımcısı Wang Shouwen, Beijing’de otomotiv ve yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren, otomobil ve parçalarını üreten 17 yabancı sermayeli firmanın temsilcileri ve Otomotiv Sanayi Derneği’nden yetkililerle bir araya geldi.

Çin hükümetinin yabancı sermayenin imalat sektöründe kullanılmasına büyük önem verdiğini hatırlatan Wang, otomotiv sektörünün Çin’in imalat alanında yabancı sermayenin kullanıldığı önemli bir sektör olduğuna dikkat çekti. Son yıllarda otomotiv alanında piyasaya giriş koşullarının sürekli iyileştirilerek uluslararası otomobil firmalarının Çin’e yatırım yapmalarının teşvik edildiğini dile getiren Wang, ilgili politikaları düzenleyerek daha iyi bir hizmetle yabancı firmaların Çin’de büyümelerine iyi bir ortam yaratmak için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Wang, bununla beraber kalkınmanın  yenilik yaratılmasıyla hızlandırılması ve yeşil büyümeye ulaşılmasında uluslararası otomobil firmalarının kendi teknolojilerine dayalı gelişimini gerçekleştirmesi ve elektrikli araç stratejisinin yerine getirilmesine geniş bir potansiyel sağladığını sözlerine ekledi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -