Çin’in enerji yatırımlarının yüzde 55’ini güneş oluşturdu

Yenilenebilir enerjide dünya lideri olan Çin’de fotovoltaik (güneş panelleri) yoldan elde ettiği elektrik üretimi endüstrisinde sağladığı yeni önemli ilerlemeler sayesinde, 300 milyon kilovatı aşkın bir kurulu kapasiteye kavuştu. Ulusal Enerji İdaresi bu hacmin Çin’i arka arkaya yedinci yıl dünyanın bu alanda birinci sırasında konumlandırdığını bildirdi.  

Geçtiğimiz yıl içinde yeni eklenen fotovoltaik tesislerin ürettiği elektrik 53 milyon kilovata vardı. Yine geçen yıl, kurulu güneş enerjisi kaynaklı elektrik kapasitesi 107,5 milyon kilovat çoğaldı ki, bu da toplamın üçte birine denk düşüyor. Öte yandan bu hacim, geçen yıl boyu yeni eklenen elektrik üretimi içinde yüzde 55’lik bir pay tutuyor. 

Güneş enerjisiyle elde edilen elektrik, ülkenin hanelerinde, 2021 yılında yaklaşık 21,5 milyon kilovatlık bir kapasiteyle büyüme hızını sürdürdü. Söz konusu gelişmenin, yönetimin karbon emisyonu konusundaki hedeflerine ulaşmasında etkin ve önemli bir rol oynadığı kesindir. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -