Çin’in günlük kovid-19 test kapasitesi 42 milyona çıktı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde uygulanan Kovid-19 aşısının dün itibarıyla 3 milyar 198 bin dozu aştığı vurgulandı. Çin’de geniş çaplı aşılama çalışmaları 15 Aralık 2020’de başlamıştı.

Öte yandan Çin’de sıfır vaka yaklaşımına uygun olarak Kovid-19 mücadele çalışmaları, aralıksız sürüyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkenin günlük test kapasitesi 42 milyona ulaştı. Komisyon, Çin’de 12 binden fazla noktada test yapıldığını ve toplam kapasitenin 42 milyona ulaştığını açıkladı. Bahar Bayramı ve yeni yıl öncesi artan seyahatler nedeniyle vatandaşlar, yolculukları öncesinde test yaptırıyor. Test tekniklerini geliştirdiklerini, test merkezlerinin dağılımını nüfusa göre planladıklarını vurgulayan Ulusal Sağlık Komisyonu, yerel makamlara test alanlarının dağıtımını en iyi hale getirmelerini ve uygun sorgulama kanalları sağlamaları konusunda hassas olmalarını istedi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -