Çöp Çocuklar Dizisi; Tim Tyler Efsanesi

1980’lerde BBC çocuk programlarının bütçesi o kadar genişlemişti ki, Beeb sık sık yabancı ithal ürünlerin yeniden dublajlı versiyonlarını paraya çevirirdi. Tabii ki, animasyon dünyasında bu pek sorun değil. Özellikle 80’lerdeki çocuk çizgi filmleri söz konusu olduğunda, eğer kelimeler karakterlerin ağız hareketleriyle %100 eşleşirse, bunu bir kerelik olarak değerlendirir ve her şeyin oldukça yakında normale dönmesini beklersiniz. .

Canlı aksiyon Alman draması The Legend of Tim Tyler’ın on üç bölümü çok daha fazla dayanıklılık gerektiriyordu. Görünüşe göre Televizyon Merkezi’nin yanındaki bir portalda yeniden gizlenmiş olan The Legend Of Tim Tyler , asla karşılaşmamış gibi görünen paralel evrenlerde var olan konuşulan kelimeler ve ağız hareketleriyle TV için şaşırtıcı bir düşük noktaydı. Bir Alman çocuk ekranda gülüyor gibi görünüyordu, ancak ses bir saniye sonra onu takip ediyordu. Başka bir bağlamda, korkutucu olurdu.

Gösteri aslında 1970’lerin Almanya’sının çok geç bir ürünüydü, ancak bundan birkaç yıl sonra BBC’ye çıkmadık. Ve şunu da söylemeliyim ki, dublaj düzgün çalışsa bile, programın yine de sorunları olacaktı. Açıkça söylemek gerekirse, on yaşındakileri içki oyunları icat etmeye teşvik edebilecek türden bir şeydi.

Konusu basitti: Tim Tyler ilk bölümde çok gülerek gösteriliyor. Sonra, gerçekten hiçbir şekilde gülmeyen bir adam olan kötü Baron gelir. Bu yüzden Tim’le, Tim’in hayatında yaptığı her bahsi kazanması karşılığında Tim’i güldürecek bir anlaşma yapar.

https://1080pfilmizle.org/dizi/lookout-turkce-dublaj-full-hd/

Bununla ilgili o kadar çok doğal sorun var ki, nereden başlayacağınızı bilmek zor. İlk olarak, eğer Baron bu güce ilk etapta sahip olsaydı, o zaman kesinlikle buna tutunmak ve onu bu şekilde gülmek için kullanmak daha akıllıca olur muydu? İkincisi, ve belki de bu çeviride biraz kayboldu, ancak dublajlı kahkaha zaten bir anlaşma yapmaya değecek bir kraker değildi. En azından gırtlaktan bir kahkaha ya da odayı durduran bir kahkaha olsun. Kıkırdayan otsu bir osuruk değil.

Ama üçüncüsü, Tim biraz aptalca bir anlaşma yaptığını fark etmeye başladığında ve her şeye rağmen gülmesini geri istediğinde, izleyenler arasında ne yapması gerektiğini bilmeyen kimse kalmadı. Ancak Tim, önemli bir farkla televizyon tarihinin en şişman çocuğu olduğunu kanıtladı. Bu küçük bir başarı değil.

Bu yüzden Tim, içinde bulunduğu kötü durumu çözmek için yaklaşık on üç bölüm boyunca gülüp dururken – çeşitli yardımcı karakterler, çeklerini almadan önce onun mutluluktan yoksunluğu hakkında yorumda bulundular ve bunun, kıskaç olduklarında yapmayı hayal ettikleri türden bir iş olup olmadığını merak ettiler – hatta programı izleyen en beyin açlığı çeken çocuklar, son derece işaretli sonu çığlık atıyor olurdu.

Ama hayır: Tim bunun yerine bir Rahibe ile arkadaş olur, jeton düşmeden önce birkaç hafta daha etrafta dolaşır ve kahkahasını geri almak için bahse girer. Sonra kendini beğenmiş görünüyor! Kendini beğenmiş! Sanki zekice bir şey bulmuş gibi, izleyen seyircilerin tamamı çaresizlik ve rahatlama karışımıyla kafalarını tokatlıyor.

Bu, gözlüğün hangi tonda gül olursa olsun iyi bir televizyon değildi. Burada bir DVD yayınlamak için büyük bir İnternet dilekçesi yok ve bulacağınız bir sürü hayran sayfası da yok. Bu, ana dilinde bayağı bir fikirdi ve şu anda burada en ünlü olduğu dublaj çalışmasıyla kalitesinin en az %20’sini tüketti.

Kaynak: https://1080pfilmizle.org/

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -