Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarıyla bir arada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde basın mensuplarıyla söyleşi yaptı. Erdoğan’ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

“Türkiye olarak Kırım’daki tavrımız ne olduysa, buralarda da tavrımız aynı oldu. Nitekim yaptığımız açıklamayla da Ukrayna’nın toprak bütünlüğü noktasında tavrımızı ortaya koyduk ve Rusya’nın bu takındığı tavrı reddettiğimizi bildirdik.

Şu anda tabii Rusya ile liderler çerçevesinde henüz ciddi bir görüşme performansı sergileyen çıkmadı.

Bizim derdimiz öyle bir adım atalım ki Ukrayna’dan da Rusya’dan da vazgeçmeden bu işi çözelim. Bunun için de görüşmelerimizi yapacağız. Onun için NATO Liderler Zirvesi’ni çok önemsiyorum.

Kimisi doğalgazın bedelini çok ciddi rakamlara çıkarıyor, kimisi doğalgaz vanalarını kapamaktan bahsediyor. Biz burada devlet yönetiyoruz, hassasiyetimizi korumamız gerekiyor. Bu hassasiyet içerisinde de adımlarımızı atmamız gerekiyor.

NATO bu video konferans zirvesiyle beraber artık tavrını belirlemelidir, ne yapacaksa yapmalıdır.

Rusya sınırda ciddi sayıda asker yığınağı yapmış vaziyette. Bu tablo karşısında neticenin ne olabileceğini kestirmek için herhalde kâhin olmaya gerek yok.

(Putin’in SSCB ifadeleri) “Ben burada Türk devletlerinin kastedildiğine dair bir ifade görmüyorum.

(Putin ile görüşme) “Görüşmeyi NATO Liderler Zirvesi’nden sonra yapmak çok daha hayırlı olur.

Steinmeier ile görüşmemizde gündemimizdeki ikili ve bölgesel meseleleri ele aldık. Özellikle Ukrayna konusunda gelinen son durumu ve atılabilecek adımları değerlendirme fırsatı bulduk.

Ermenistan eğer şu anda Özel Temsilcilerle başlayan süreci devam ettirmekte kararlı olursa bizim için kapıların kapalı kalması diye bir şey söz konusu olmaz.

(Kılıçdaroğlu’nun S400 açıklamaları) Savunma ve güvenlik konusu 84 milyonun tamamını bekasını ilgilendiren, dolayısıyla günlük siyasetin dışında tutulması gereken bir konu.

S-400 neden alınmış!” O kadar açıklandı; sebepleriyle, sonuçlarıyla, süreciyle kamuoyu bilgilendirildi. Buna rağmen, böyle ifadeler kullanmak, bölgemizde olup bitenlerden, dünyadan bihaber olmanın bir sonucu.

(S-400) ‘Nerede kullanılacak?’ sorusunun cevabı gayet net; kim füzeyle ülkemize saldırırsa orda kullanılacak.

(S-400) İhtiyaç duyulması halinde, bu sistemin kullanılmasına yönelik tüm hazırlıkların yapıldığını biliyoruz. Süreç olması gerektiği şekilde ilerliyor.

(F-35 ve F-16 müzakereleri) Burada çerçevemiz şu; ‘Ya bize bu uçaklarımızı verin ya da elimizdeki F-16’ların bakım onarımlarını yapmak ve F-16’ların bir üst segmentini vermek suretiyle yolumuza devam edelim.”

 

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -