Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programında konuştu

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Rabbim’den bu mübarek gün gecelerin hürmetine tüm insanlığı affıyla bereketiyle kuşatmasını diliyorum.

Vefanız, dostluğunuz, fedakarlığınız ve gayretiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Kimi nefesi yetmediği için kimi nefsine yenik düştüğü için ayrı düştüklerimiz oldu onlara da teşekkür ediyorum.

Siz kadim gönül dostlarımla bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Geçtiğimiz hafta teröristler tarafından saldırıya uğrayan kuruluşumuzun nezdinde tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bizleri hizmet etmekten alıkoymayacak. Milli İrade Platformunda güç birliği yapan platformalarımız korkuyu korkutmaya devam edecektir.

Büyüklerimiz bize hayrı öğütlerken, yapılan hizmetleri takdir etme tavsiyelerinde bulundu. Ömrümüzü adadığımız dava şahıs değil hak ve hakikat davasıdır.

Hakka ve hakikate yönelen herkese bu kapılar açıktır. Büyük bir siyasi bunalımın ardından gelen 2002 seçimleriyle anadolu ihtilali başlattık.

Ne terör örgütlerinin kalleş elleri ne de siyasetteki uzantılarının hedef göstermeleri bizleri milletimize hizmet etmekten alıkoymayacaktır.

Türkiye’nin son 20 yılı en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerinin yaşandığı dönemdir. 3 Kasım 2002 seçimleri ile adeta bir Anadolu ihtilali başlattık. Eski Türkiye güzellemesi yapanlar dönemi bilmeyenlerdir. 3 Kasım 2002 seçimleri ülkemizin önüne yeni kapılar açmıştır. Terör örgütlerinin ve siyasi uzantılarının eylemleri bizleri alıkoyamayacak. Türkiye’nin yakın tarihini sizlerle beraber yazdık. İnşallah geleceğin inşasını da birlikte yapacağız.

Herkesi hizmetleriyle hatırlamayı tercih ettik, ömrümüzü adadığımız dava şahıs değil hak ve hakikat davasıdır.

Eski Türkiye güzellemesi yapanlar dönemi bilmeyenlerdir. Bugün 2002 öncesi ile 2022’nin Türkiye’sini karşılaştıran ahlak sahibi herkes ülkemizin nereden nereye geldiğini görecektir.

Ekonomide her yıl ülkemizi yüzde 5 büyüterek, dev ihracatlar yaparak tarih yazdık.

Eğitimde altyapı eksikliğini giderdik, hem de 28 Şubat zihniyetinin yaptığı tahribatın izlerini ortadan kaldırdık.

Sağlıkta ülkemizii cenazelerin borcundan dolayı hastanelerde rehin alındsığı ayıptan kurtarmakla kalmadık, medeni bir yer haline getirdik.

Artık ülkemizi kendi silahını, topunu, tankını, helikopterini, gemilerini, insansız hava araçlarını üreten her yıl milyarlarca dolar savunma ihracatı yapan güçlü bir ülke haline dönüştürdük.

Terör örgütlerini sınır içinde ve dışında ezme kapasitesine ulaştık. Adalet hizmetlerinin kaliteli, hızlı ve erişebilir olmasını sağladık.

(Osman Kavala kararı) En son bir zatla ilgili karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu. Bu adam Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü. Yargımız onunla ilgili nihai kararı verdi ve bu karar malum çevreleri rahatsız etti. Kusura bakmasınlar bu ülkede hukuk var, yargı var. Bu yargı da hakkın egemen olması için bu kararı verdiler.

Siz terör örgütünün caddelerinizde boy göstermesine evet diyorsunuz. PKK paçavralarıyla boy gösteriyor. Onlara ses çıkarmıyorsunuz. Türkiye’de atılan adımlar sizi rahatsız ediyor. AİHM ne dedi ilk derece mahkeme kararı vermediği sürece adım atamayız denildi. Şimdi buyurun karar verildi. Artık verilen karara tabi olacaksınız. Uysanız da uymasanız da bu karar uygulamaya girecektir.

Kızlarımızın başörtüleriyle okula giremediği, başörtülü olan kızlarımızın üniversite kapılarında süründürüldüğünde, polislerin maalesef kızlarımızın başörtülerini çekip aldığı dönemde şimdi tüm güvenlik güçlerimizin onları teminat altına aldığı günlere geldik. Bugünleri bizlere ulaştıran Allah’a hamdolsun.

Tek parti faşizmin ve darbecilerin milli iradeye gizli açık tüm prangaları söküp attık. Enerjide yerli ve yenilebilir üretim kapasitesine eriştik. Sporda en ücra köşelerine kadar modern tesislerle donattık. Tarımdan sosyal politikalara kadar her alanda şahit olmak mümkündür.

Türkiye’yi her bir ferdin vatandaşı olmaktan iftihar edeceği, pasaportunu tüm dünyada gururla taşıyacağı ülke konumuna getirdik. Elbette pek zorlukla, sınamayla da karşılaştık. Türkiye bu günlere dikensiz gül bahçesinde yürüyerek değil adeta akrebin kıskacında yoğrularak geldi. Vesayet güçlerinden devlet güçlerine çöreklenmiş çetelere, sokak olaylarından terör örgütlerinin saldırılarına kadar sayısız badire atlattık.

Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin diyorum. Sizlerden özellikle aydınlık yarınlarımızın teminatı olan gençlerimize sahip çıkmaya devam etmenizi istiyorum. Hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -