Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan “Sigarayı Bırakma” kampanyası

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında “Sigarayı Bırak, 48 Saatte Değişimi Başlat” sloganı ile kampanya başlattı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

“Kampanya ile sigara bağımlılığı olan daha fazla kişiye, özellikle gençlerimize ulaşarak, farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Sigarayı bırakarak, değişimi başlatma çağrısında bulunuyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında “Sigarayı Bırak, 48 Saatte Değişimi Başlat” sloganı ile  kampanya başlatıldı.

Tütün ve tütün ürünleriyle mücadele kapsamında hazırlanan kampanya ile sigaranın zararlarına yönelik farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Kampanya kapsamında sigaranın insan sağlığına ve sosyal hayata zararları, bu zararlardan kurtulmak için neler yapılabileceği konusunda bilgilerin yer aldığı afişler,  sosyal medya içerikleri, videolar hazırlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kampanyaya yönelik hazırlanan videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Videoda sigara kullanan kişilerin 48 saat içerisinde sigara içmek yerine  su ya da  süt içmek, meyve yemek veya spor yapmak gibi alışkanlıklara yönelerek, sigaranın etkilerinden kurtulmak ilk adımı atmaları ve yaşamlarında değişimi başlatmaları gerektiği tavsiye ediliyor. Videoda sigarayı bırakarak daha iyi bir yaşama ulaşılabileceği mesajı veriliyor.

Altun, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Koronavirüs ile mücadele edilen bu dönemde sağlıklı hayat bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, bağımlılığı olanların sigarayı bırakmaları yönünde teşvik etmenin her zamankinden çok daha önem arz ettiğinin altını çizerek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yıllardır sigara ile mücadelede öncülük ediyor. Sağlık Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımız tütün ve tütün ürünleriyle mücadele konusunda etkin çalışmalar yapıyor. 9 Şubat Sigara Bırakma Günü kapsamında İletişim Başkanlığı olarak başlattığımız kampanya ile sigara bağımlılığı olan daha fazla kişiye, özellikle gençlerimize ulaşarak, farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Sigarayı bırakarak değişimi başlatma çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -