Emniyetli Bıçak ve Kimyasal Emicinin Önemi

Emniyetli Bıçak ve Kimyasal Emicinin Önemi

Emniyetli bıçak plastik veya metal bir koruma sürgüsü içinde ileri geri hareket edebilen ve kilitleme mekanizması ile sabitlenmiş olan keskin bir bıçak modelidir. Kilitleme mekanizması ile ince ve keskin olan bıçağın güvenli bir şekilde kullanılması sağlanmaktadır.

Emniyetli bıçak halk arasında falçata olarak da bilinir. Emniyetli bıçaklarının kullanım alanı çok geniştir. Emniyetli bıçağın başlıca kullanım alanları fabrikalar, inşaat sektörü, okul projeleri ve ofis ortamlarıdır. Maket bıçağını kullanarak plastik veya ahşap kaplama ürünleri ve karton, mukavva gibi sert ürünleri kesme işlemini güvenli ve basit bir şekilde yapmak mümkündür.

Kimyasal Emiciler Nedir?

Kimyasal emiciler yoğun kullanımlar için üretilmiş olan ve emme kapasitesi çok yüksek olan ürünlerdir. Emniyetli bıçak ve kimyasal emiciler yüksek güvenlik sunan ürünlerdir.

Yeşil rengi sayesinde döküntünün emilme durumu son derece kolay bir şekilde tespit edilebilmektedir. Kimyasal emici renginde değişiklik olana kadar emmeye devam etmekte ve maksimum doyuma ulaştığında rengi değişmektedir. Kimyasal emiciler suyu asla emmemektedir. Sadece yağ ve petrol türevlerini emme özelliğine sahiptir. Kimyasal emiciler bu sebeple iç ve dış mekanlarda kullanıma uygundur.

Su yüzeyine dökülmüş ya da yağmurlu havalarda dış ortamlarda dökülmüş olan petrol türevlerine emerek bir damla suyu dahi emmez ince liflerden oluşması sebebi ile çok yoğun emiş kapasitesine sahiptir.

Kimyasal Emiciler Nerelerde Kullanılır?

Petrol tankerlerinin devrilme ve her tarafa petrol sızması durumlarda kullanımı olan kimyasal emiciler petrolün toplanabilmesi için kullanılır. Kimyasal emicilerin kullanıldığı diğer alanlarda sıralanacak olursa kimya endüstrisinde, boya fabrikalarında, ilaç sanayinde, dağıtım ve lojistik sektöründe, petrol içeren sektörlerde ve hastaneler laboratuvarlarda kullanıldığını belirtmek gerekir.

Kimyasal emicilerin avantajları toksit ve asidik gibi agresif kimyasallarla dahil olmak üzere tüm kimyasal sıvıları emer. Kimyasal reaksiyona girmez ve esneklik sağlayan gözenekli yapısı vardır. Aynı zamanda ferforleridir koparılmaya hazır kenarlara sahiptir. Gerek olması durumunda kimyasal emicilerde  ebadında küçültülme yapılarak küçük döküntülerde de kullanımı vardır. Bu özelliği ile çok kullanışlıdır. Emniyetli bıçak ve kimyasal emiciler hakkında detaylı bilgiyi sitemizden alabilirsiniz.

 

 

 

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -