Eswt Tedavisi İşe Yaramadı İse Mutluluk Çubuğu Kalıcı Çözüm Olur Mu?

 

 

Genel olarak tıp dilinde ESWT tedavisi şok dalga terapisi olarak adlandırılmaktadır. Sertleşme sorunun yaşayan erkekler için yapılan bazı çalışmalar sonucunda erektil disfonksiyon sorununun çözülmesinde olumlu sonuçlar ortaya çıkardığı belirtilse de Avrupa Üroloji Derneği hazırladığı rehberde erektil disfonksiyon problemi olan erkeklerde standart bir tedavi yöntemi değildir. Buna bağlı olarak da şok dalga tedavisinin yerine mutluluk çubuğu operasyonunun yapılması tercih edilmektedir.

 

Mutluluk çubuğu tedavisi ile erektil disfonksiyon sorunu çözümü yüksek oranda memnuniyet sağlamakta ve sertleşme sorununa da son derece kalıcı bir çözüm sunması ile çok sık tercih edilir hale gelmiştir. Erektil disfonksiyon erkeklerde peniste yeterli düzeyde ve istenilen sertleşmenin oluşmaması durumudur. ESWT tedavisinin işe yaramadığı durumlarda sonraki basamak olarak mutluluk çubuğu tedavileri kullanılmaktadır.

 

ESWT Tedavisi ve Mutluluk çubuğu

 

Genel olarak, eswt tedavisi, vakum cihazları ve benzeri farklı yöntemler sertleşme sorunu tedavisinde kullanılmaktadır. Bu yöntemlerin fayda sağlamadığı zamanlarda da mutluluk çubuğu denilen penil protezler kullanılmaktadır. Erektil disfonksiyon sorununun çözülmesi için üroloji hekimleri öncel ilaç tedavisi ve enjeksiyon yöntemleri denemekte bu yöntemlerle başarının sağlanamaması durumunda da mutluluk çubuğu operasyonu yapılmaktadır. Avrupa Üroloji Derneği hazırlamış olduğu rehberde eswt diğer adı ile şok dalga tedavisi birçok uzman hekim tarafından uygulanmaktadır. Fakat bu tedavi, erektil disfonksiyon sorununun çözümü için önerilen standart bir tedavi seçeneği olmamaktadır.

 

Kalıcı Çözüm Mutluluk Çubuğu

 

Son zamanlarda pek çok uzman hekim tarafından erektil disfonksiyon tedavisinde kullanım sağlanan eswt yöntemi her an olumlu sonuç vermemektedir. Buna bağlı olarak da eswt tedavisi fayda sağlamadığı durumlarda ameliyat ile yerleştirilen mutluluk çubukları kullanılmaktadır. Penis içinde kan akımının gerçekleştiği corpus cavernosum adında kanallara yerleştirilen penis protezi ile erektil disfonksiyon sorunu çok kolay bir şekilde çözülebilmektedir.

 

Tek parçalı ve 3 parçalı şişirilebilir mutluluk çubuğu iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Tek parçalı protezler genelde bükülebilir şekilde olması ile kolay bir şekilde kullanılmakta ve aynı zamanda da sert yapısal özelliği ve mekanik parça içermemesi nedeni ile uzun zaman boyunca kullanım sağlanmaktadır. Bununla birlikte erektil disfonksiyon sorunu yaşayan birçok erkek hastada uzun süreli ve kalıcı bir çözüm sunmaktadır.

 

Üç parçalı şekilde olan şişirilebilir mutluluk çubuğu da testise yerleştirilen pompa ile pratik olarak kullanılmakta ve yarı veya tam sertleşme imkanı sağladığı için doğal sertleşme görünümü de sunmaktadır. Erektil disfonksiyon için eswt tedavisi başarı sağlamadığı zaman hastalar mutlaka üroloji uzmanına danışmalıdırlar. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -