Finans sektörünün bilişim liderleri IDC Türkiye Finans Zirvesi’nde buluşuyor

Merkezi ABD’de bulunan market araştırmaları şirketi International Data Corporation (IDC) Türkiye tarafından düzenlenen  ‘IDC Türkiye Finans Zirvesi’ finans sektörünün üst düzey yöneticilerini bir araya getiriyor. Bu yıl 23 Mart 2022’de Wyndham Grand Levent İstanbul’da ve 14 Nisan’da da ‘Birlikte Daha İyi’ temasıyla dijital platformda gerçekleşecek etkinlikte, sektördeki teknolojik gelişmeler ele alınacak. 

 İstanbul ve Ankara’da 14 yıldır en büyük ve en kapsamlı sektörel buluşmaları gerçekleştiren International Data Corporation (IDC) Türkiye, finans sektörünün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticilerini, “Birlikte Daha İleriye” temalı IDC Türkiye Finans Zirvesi’nde buluşturuyor. 23 Mart 2022’de Wyndham Grand Levent İstanbul’da ve 14 Nisan’da ise Digital Platformda gerçekleşecek etkinlikte sektörde yaşanan son gelişmeler ele alınacak.

Başarı hikâyelerine de yer verilecek

Finans sektöründe yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı ve yeni stratejilerin paylaşılacağı etkinlikte, Türkiye’nin finans, sigorta, borsa ve yatırım kuruluşlarının üst düzey Bilgi Teknolojileri ve iş birimleri yöneticileri bir araya gelecek. IDC Türkiye Finans Zirvesi’nde, Finans Sektöründe Dijital Dönüşüm ve Finansal Hizmetlerin Geleceği, Temel ve Açık Bankacılık, Akıllı Otomasyon, Analitik ve Bulut, Bilgi Güvenliği ve Regülasyonlar, Çoklu Kanallar, Açık Veri ve API, Müşteri Deneyimi, Yapay Zeka ve Robot Uygulamalar, Veri Yönetişimi, Nesnelerin İnterneti gibi konular ele alınacak. Sektörün lider teknoloji ürün ve hizmet sağlayıcıların sunumlarıyla son kullanıcı başarı hikâyelerine de yer verilecek.

Yeni nesil güvenlik ihtiyacı ve 5G öncelikli

Etkinlik ile ilgili konuşan IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları, “Şu an dünyada büyük bir belirsizlik ve dalgalanma yaşanıyor. Finans sektörü tüm bu değişim ve zorlukların ortasında yer almakta. Yaşanılan bu süreç finans sektöründe dijital iş operasyonu ve dijital müşteri yolculuğu yatırımlarını hızlandırırken, dayanıklılık, çevik olma ve ölçeklenebilirlik ihtiyacını da gittikçe artırdı. Finans sektöründe; öncelikle uzaktan/hibrit çalışma modellerine geçiş yaşanırken, diğer yandan işbirliği yazılımı, cihazlar, altyapı revizyonu (hibrit bulut ve mikro hizmetler), veri ve analitiğin yeniden tanımlanması, artan yeni nesil güvenlik ihtiyacı ve platform dönüşümü için yapay zeka, 5G gibi yeni nesil teknoloji yatırımlarına da odaklanılması ciddi önem taşımakta” dedi.

Dijitalleşme verimlilikle kârlılığı bir arada sunuyor

IDC Araştırma Müdürü Aslı Koçkal ise şunları söyledi: “Dijitalleşme rüzgârı, Türkiye pazarında da devrim yaratarak finans sektöründeki oyuncuların yenilikçi yaklaşımları hayata geçirmesine öncülük ediyor. Her geçen gün daha fazla müşteri deneyimini artıran, yeni gelir kaynakları yaratan ve verimlilikle kârlılığı bir arada sunan çözümler gittikçe önem kazanırken, finans kuruluşlarının, inovasyon sağlayan teknoloji alanlarında yatırım yapması elzem haline gelmiş durumda.”

 “Birlikte Daha İleriye” teması altında gerçekleşecek IDC Finans Zirvesi’nde sektörün liderleri, dijital ekonominin finans sektöründe yarattığı etkileri masaya yatırırken, veriye dayalı iş modellerini değerlendirip, yapay zeka ile büyük veri ve analitik teknolojilerinden en verimli şekilde faydalanmak için gerekenleri paylaşacak, Finans sektörü yöneticilerinin deneyim paylaşımlarıyla, IDC Finans Zirvesi Türkiye finans takviminin en büyük ve en etkili etkinliklerinden biri olacak.

IDC Finans Teknolojileri ödülleri için çok sayıda proje yarışacak. 12 kategoride verilecek proje ödüllerinin sahiplerini bulacağı fiziksel etkinlikte, tüm projeler finans sektörünün üst düzey yöneticilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. 

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -