Hakan Teymur

Hakan Teymur

Tıp dilinde “küçültme mammaplastisi” olarak tanımlanan meme küçültme ameliyatı, memelerin normalden daha büyük ve sarkık olup olmamasına veya yarattığı tıbbi problemlere bağlı olarak tercih edilen bir ameliyat türüdür. Yani meme küçültme ameliyatı estetik sebeplerin yanı sıra tıbbi sebeplerden dolayı da yapılabilmektedir. Emzirme sonrası sarkan memeleri dikleştirmek için uygulanan meme küçültme ameliyatı, genetik olarak büyük memeleri küçültmenin yanı sıra meme büyüklüğüne bağlı sırt ve omuz ağrıları, meme altı yaraları ve enfeksiyonlarını önlemek için de uygulanmaktadır.

Sütyen askılarının omuzlarda oluşturduğu baskı hissine ve fiziksel aktivitenin kısıtlanmasına bağlı olarak da meme küçültme ameliyatı yapılabilir. Tüm bunların yanı sıra meme küçültme ameliyatı ancak memelerinin görünümünden rahatsız olan kişilere yapılabilir. Göğüslerin büyüklüğüne bağlı olarak yaklaşık 2,5 ile 4 saat arasında süren operasyon, ters T veya lolipop kesi yöntemleri kullanılarak cilt ve meme dokusu çıkarılarak gerçekleştirilir. Ameliyattan sonra kişi 1 hafta boyunca günlük hayatına devam edebilir. Ameliyattan sonra görünen küçük kesi ve dikiş izleri yaklaşık 3-4 ay sonra cilt rengine döner ve silikleşir.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -