Halk ekmek memnuniyeti anketi sonuçları açıklandı

Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nın ürettiği ekmek ve unlu mamullerin beğenilme oranı her geçen gün artıyor.Halk Ekmek Fabrikası hizmete açtığı Başkent Marketler başta olmak üzere Başkent Büfeler, Fabrika Satış Mağazaları ile Ekmek Satış Büfelerinde vatandaşlara verilen hizmeti bütün yönleriyle ölçmek için anket çalışması gerçekleştirdi. 20 Ekim 2021-10 Aralık 2021 tarihleri arasında 7 Başkent Market Şubesi, 4 Fabrika Satış Mağazası ile merkezde hizmet veren Halk Ekmek Satış Büfelerinde yapılan yüz yüze anket çalışmasıyla vatandaşların memnuniyet derecesi ölçüldü.

Başkentliler halk ekmek ürünlerinden memnun 

Toplam 2 bin 76 vatandaşla yüz yüze gerçekleştirilen ve 15 sorudan oluşan müşteri memnuniyet anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyuna açıklayan Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Tamer Eski, Başkentlilerin Halk Ekmek Fabrikası’na güven duyduklarını söyledi.“Ankara Halk Ekmek Fabrikası ürünlerinden memnun musunuz?” sorusuna halkın yüzde 69,4’ü evet, yüzde 25’i kısmen, yüzde 3,9’u hayır, yüzde 1,6’sı da fikrim yok cevabını verdi.Katılımcıların yüzde 72,7’si Halk Ekmek Fabrikası’nın üretmiş olduğu ekmek ve unlu mamullerin kaliteli, güvenilir ve hijyenik olduğunu da ifade ederken; yüzde 73,9’u da Başkent Market, Başkent Büfe ve Fabrika Satış Mağazası personelinin müşterilere olan tutum ve tavırlarından memnun olduğunu vurguladı.

52 üretici kooperatifi ve birliğine 75 milyon TL’lik destek 

Vatandaşların Halk Ekmek satış noktalarında uygulanan hijyen tedbirlerini yeterli bulduğunu, 68 çeşit ekmek ve unlu mamul dışında günde ortalama 1 milyona yakın 250 gramlık normal ekmek ürettiklerinin altını çizen Halk Ekmek Genel Müdürü Tamer Eski, şöyle konuştu:

“14 satış noktamız ile 421 Ekmek Satış Büfelerinde verdiğimiz hizmetleri bütün yönleriyle ölçmek amacıyla Ankaralı hemşehrilerimizle 2021 yılının sonunda ‘Müşteri Memnuniyeti Anketi’ düzenledik. 2 bin 76 hemşehrimiz ile yüz yüze yapılan anketten ‘memnuniyet’ oranı yüksek çıktı. Anket sonuçları Ankara halkının yaklaşık yüzde 70’ler civarında Halk Ekmek Fabrikasının üretmiş olduğu tüm ürünlerden memnun olduğunu ve ürünleri hijyenik, sağlıklı bulduklarını ortaya koydu. Bu oranları ve kalitemizi daha da yukarı çekmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”Türkiye genelinde 52 üretici kooperatifi ve birliğinden bin 234 yöresel ürünü uygun fiyatla Başkentlilerle buluşturduklarına dikkat çeken Eski, “52 kooperatiften 23’ü Ankara’nın çevre ilçelerinde faaliyet yürütüyor. Bunlardan 12’sini de kadınların kurduğu üretici kooperatifleri oluşturuyor. Bugüne kadar bu kooperatiflerden yaklaşık 75 milyon TL tutarında ürün satın alarak Ankaralı çiftçilere kaynak sağlamış olduk” dedi.

En çok 250 gramlık normal ekmek ve Ankara simidi beğeniliyor 

Vatandaşların yüzde 73’ünün üretilen 14 çeşit ekmek içinde en çok 250 gramlık normal ekmeği beğendiği de ortaya çıktı.Anket sonucuna göre normal ekmeği yüzde 13 ile köy ekmeği, yüzde 7 ile de kepekli ekmek izledi. Beğeni oranı kapsamında Ankara simidinin birinci çıktığı ankette cevizli baklava da Başkentlilerin en çok beğendiği tatlıların başında yer aldı.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -