Hatay’da Afyon gastronomi rüzgarı

AFYONKARAHİSAR – 23.05.2022 – HİBYA – Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon ile birlikte gastronomi şehri olan Hatay’da Expo 2021 etkinliklerine katıldı. Hatay’da bulunan gastronomi birimi, Anadolu’nun ilk camisi Habibi Neccar Camii’nde Cuma namazı çıkışı tescilli lezzet Afyon lokumunu ikram etti. 

Hatay’ın en önemli ibadet merkezlerinden biri olan Habibi Neccar Camii’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin damaklarını Afyon lokumu şenlendirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Gastronomi Birim Sorumlusu Zakire Şahin ve ekibinin katıldığı Expo 2022 Hatay Fuarına Afyonkarahisar lezzetleri damga vuruyor.

“Çok güzel tepkiler aldık”

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Expo 2021 etkinliklerine katılmaktasın büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Anadolu’nun ilk camii olan Habibi Neccar Camii’nde yöresel lezzet olan tescilli lokumu ikram ettiklerini aktaran Başkan Yardımcısı Barış Dal; bu sayede şehrin tanıtımına katkıda bulunduklarını söyledi. Çok güzel tepkiler aldıklarını söyleyen Barış Dal, etkinliğe destek olan başta Belediye Başkanı Mehmet Zeybek olmak üzere herkese teşekkür etti.

“Tescilli lokumumuza hayran kaldılar”

Hatay Valiliği ve Hatay Müftülüğü’ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ise “Etkinlik kapsamında amacımız kadim şehrimiz Afyonkarahisar ile Hatay tarihi’ni birleştirip nesillere aktarmak. Burada yüzlerce insana ulaştık. Turist kafilelerine Afyonumuzu, Belediyemizin faaliyetlerini ve lezzetlerimizin tanıtma imkanı bulduk. Burada bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -