Gündem

Ian Kasırgası ABD’yi vurdu!

Ian Kasırgası, ABD’nin Florida eyaletinin güneybatı kıyılarına ulaştı ve yoğun yağış, sert rüzgarlar ve büyük taşkınlara yol açtı.

BBC News’in aktardığı habere göre kasırga saatteki hızı 250 kilometreyi bulan rüzgarlara neden oldu. Ian Kasırgası’nın güzergahı üzerindeki milyonlarca kişiye evlerini tahliye etme talimatı verildi. Geride kalanlar ise ABD’yi on yıllardır vuran en tehlikeli kasırgalardan biriyle karşı karşıya.

Küba’da adanın tamamında elektriklerin kesilmesine yol açan kasırga, iki milyondan fazla Florida sakininin de elektriksiz kalmasına neden oldu.

Florida Valisi Ron DeSantis “insanlar için dua edin” derken, Ian’ın “tarihi” boyutlarda bir kasırga olduğunu belirtti ve “Kötü, kötü bir gün olacak” diye konuştu.

Ian’ın yol açacağı hasarın büyük bir bölümünün büyük fırtına nedeniyle okyanus sularının fırtınanın gücüyle kabarıp, karaya taşınmasından kaynaklanacağı sanılıyor.

Öte yandan Uluslararası Fırtına Araştırma Merkezi’nden Erik Salna ise, “Meksika Körfezi kelimenin tam anlamıyla karaya, sahillere, topluluklara taşınıyor. Suyun işgalini gözlerinizle görene kadar, hayal etmeniz bile zor” dedi. Salna, istatistiksel ve tarihsel olarak suyun, sert rüzgarlardan daha çok insan öldürdüğünü de belirtti ve Ian Kasırgası’nın “en kötü senaryo su miktarı olduğunu” vurguladı.

Kasırganın öncelikle yoğun nüfuslu Tampa Bay ve St. Petersburg bölgelerini vurması bekleniyordu, ancak kasırga karaya daha güneyde ulaştı.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -