İlgezdi: “Sanatçıya maaş farkı bile yok!”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Ocak ayında Meclis’ten geçen yasa ile memurların yüzde 2,5 fark aldığını hatırlatarak, “Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde görev yapan sanatçılar ve kadro karşılığı sözleşmeli personel üzerinden 2 ay geçmesine rağmen bu farkı alamadı. Sanatçıya maaş farkını bile veremeyen bir iktidar karşımızda” dedi.

CHP Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 19 Ocak’ta TBMM’de kabul edilen, 22 Ocak 2022’de Resmi Gazete yayınlanan 7351 sayılı Kanunun 16’ncı maddesi kapsamında memurlara verilen yüzde 2.5 maaş farkının Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde görev yapan sanatçılara ve kadro karşılığı sözleşmeli personele verilmediğini ortaya çıkararak, “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlara maaş farkları yatarken, sanatçıların ayrılması kabul edilemez” diye konuştu.

Konuyu Meclis gündemine de taşıyan Akkuş İlgezdi,

“- Sanatçılara neden yüzde 2,5 fark 2 aydır yatırılmamaktadır?

Bunun sorumlusu kimdir?

Sanatçıların ve kadro karşılığı sözleşmeli personelin mağduriyetinin sebebi iddia edildiği gibi Hazine ve Maliye Bakanlığı mıdır?

Bu sorunu neden 2 aydır çözememektesiniz?

Oluşan mağduriyet çözülecek midir? Diğer kurumlarda çalışanlara farkların yattığı günden itibaren hak ettikleri farkı alamayan sanatçı ve kadro karşılığı sözleşmeli personele yasal faizle bu paralar yatacaktır mıdır?” diye sordu.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -