İnce, İzmir Tarım Fuar’ını ziyaret etti

Kendi cibiliyetinize bakın 

Muharrem İnce, “Zaman zaman birileri çıkar Selanik üzerinden, mübadele üzerinden, göçmenler, balkanlar üzerinden laf ederler. Bu densizlerin bu edepsizler, Atatürk’e hakareti böyle ederler. Biraz okuyun tarih öğrenin, Osmanlı’nın köklerini öğrenin bir de kendi cibilliyetinize bakın!” dedi.Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin bir dizi programına katılmak üzere İzmir’e geldi. İnce, düzenlediği basın toplantısında İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in, İzmirli mübadil ve muhacirlere yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. İnce, “Zaman zaman birileri çıkar Selanik üzerinden, mübadele üzerinden, göçmenler, balkanlar üzerinden laf ederler. Bu densizlerin bu edepsizler, Atatürk’e hakareti böyle ederler. Bunların bazıları sosyalist solcu görünümündedir. Bazıları dinci görünümündedir. Ama ortak noktaları Atatürk’ü hakaret etmek için bu söylemi kullanılırlar. İkincisi bunlar tarih cahilidir. Cahildir bunlar. Ecdat dedikleri Osmanlı bir Anadolu devleti değildir. Bir balkan devletidir, Avrupa devletidir. Yatırımları oraya yapmıştır. Ecdadın yatırımları balkanlardadır. Bu cahiller bunu bilmiyor her halde. Üçüncü bu tartışmalara girenlerin cibilliyetinde bir problem vardır. Bütün dönmeler fanatik olur. Bunların cibilliyetini araştırsak emin olun ki problem vardır. Atatürk’e hakaret etmek istiyorsanız bu yolu kullanmayın. Yüreklice çıkın da millet size cevabı versin. Biraz okuyun tarih öğrenin, Osmanlı’nın köklerini öğrenin bir de kendi cibilliyetinize bakın! Çok fanatik olmanıza gerek yok. Bunlara suskun kalan, önemli işleri olduğunu söyleyen kamera kaydıyla yalancılığı tescil edilmiş kişilere de sesleniyorum. Bunları barındırmayın” diye konuştu. 

Haddini bildirin bunlara 
İnce, “Değerli İzmirliler Ak Parti’yi sevmiyorsunuz biliyorum. Mecburiyetten oy veriyorsunuz bunu da biliyorum. Ama artık seçenek var mecbur değilsiniz. Memleket Partisi sizi bekliyoruz. Bunları sırtınızda taşımayın. Kim oluyor da bunlar laf söylüyor mübadillere, kim oluyor da bunlar Atatürk’ün hemşehrilerine laf söylüyor. Haddini bildirin bunlara. Seçeneksiz değilsiniz artık. Memleket Partisi burada. Yüreğimizi gönlümüzü açtık, buyurun gelin kayıt olun!”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -