IPC ve dünya sporcularından ev sahibi Çin’e övgü

Basın toplantısında tamamlanan 3 yarışma gününde toplam 78 yarıştan 36’sının başladığı ve 34 altın madalyanın sahiplerini bulduğu ve bu sayının tüm altın madalya sayısının yüzde 44’ını oluşturduğu bilgisi paylaşıldı.

IPC Sözcüsü Craig Spence basın toplantısında Çin’in 3 yarışma gününde 25 madalya kazandığına dikkat çekerek, 2018 yılında düzenlenen Pyeongchang Kış Olimpiyatları’nda madalya sıralamasında ilk sırada yer alan ülkenin toplam 36 madalya elde ettiğini, ancak bunun için 10 gün harcadığını kaydetti.

Spence ayrıca “Önceki gün ülkelerin kafile başkanlarıyla yarışmaların başlamasından bu yana ilk kez toplantı yaptık. Daha önce böyle bir toplantı birkaç saat sürüyordu ve birçok sorun masaya yatırılıyordu. Ancak önceki gün yapılan toplantı yalnızca 22 dakika sürdü. Ülkelerin kafileleri yarışmaların düzenlenmesinden ve atletlerin gördükleri yakın ilgiden çok memnun.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -