İşletmeler E-ihracat ile yüksek kuru avantaja çeviriyor

Yüksek Kur, Üreticilere Pazaryeri Avantajı Sunabilir

Ülkemizde son dönemlerde yaşanan kur dalgalanmaları ile üreticiler, son kullanıcılara ulaşmak için çeşitli yollar aramaya başladı. Bu noktada İzmir’de faaliyet gösteren İzmir Reklam Ajansı, Smartmetrics, üreticilerin global pazaryerlerine ulaşmalarını sağlıyor.

Global Pazaryerleri danışmanlığı veren İzmir Reklam Ajansı – Smartmetrics kurucusu İlkay Batur, üreticilerin global pazaryerlerini kullanarak oluşan kur dalgalanmalarına karşı kendilerini koruyabileceklerini söyledi.

Kur Artışları Avantaja Çevrilebilir

Ülkemizde son birkaç aydır oluşan kur dalgalanmalarının üreticiler için avantaj olduğuna dikkat çeken Smartmetrics kurucusu İlkay Batur,

“Global pazaryerlerinde üretilen ürünlerin satılması ile birlikte ülkemizde dövizin yükselişi ciddi anlamda avantaja çevrilebilir. Dolayısıyla kurlarda meydana gelen son artışlarla birlikte               ürünleri piyasaya süren kurumlar oluşan dezavantajlı durumdan faydalanabilir. Bu anlamda global pazaryerleri önemli bir destek sunarak gerçekçi bir gelir artışına ve şirketlerin nakit girdilerine önemli katkılar yapabilir.

Global pazaryerleri denilince şirketlerin çekindiğine dikkat çeken İlkay Batur, alınacak danışmanlık hizmeti ile bu yerlere girişin hiç de zor olmadığı sözlerine ekledi:

“Global pazaryerlerine giriş konusunda birçok kişi ve kurum çekiniyor. Ancak doğru bir danışmanlık hizmeti alınması durumunda herhangi bir sorun olmadan tüm süreç profesyonel bir şekilde yürütülür ve kısa süre içerisinde satış yapmaya başlarsınız. En büyük çekincelerden birisi de global alanda müşterilere ürünleri sorunsuz ulaştırabilmek oluyor. Bugün dünyadaki kargo servisleri ciddi anlamda gelişti ve dönüştü. Bu da kargo girdilerinin en aza inmesi ve bu taşımacılık şirketlerinin kusursuz bir şekilde ürünü son tüketiciye ulaştırabilmesi anlamına geliyor”

Yurtdışında Depolama Maliyetleri Azaldı

Yine birçok firmanın global pazaryerlerine girişte çekincelerinden birisi olan yurtdışı depolama maliyetlerinin de son yıllarda önemli ölçüde azaldığına dikkat çeken İzmir Reklam Ajansı, Smartmetrics kurucusu İlkay Batur, Türkiye’nin bu anlamda avantajı olduğunun altını çizdi. Batur,

“Ürünlerin yurtdışında depolanması konusunda birçok firmanın aklında soru işareti oluşuyor. Eskiden bu işi yapabilmek ciddi anlamda maliyetliydi ve gerçekten büyük bir bütçe gerektiriyordu. Ancak son dönemlerde KOBİ’lere yönelik de çözümler üreten ülkeler, bu noktada birçok ülkeden pek çok firmaya ucuz depolama imkanları sunuyorlar. Ülkemizin konumu da bu noktada oldukça önemlidir. Hem Asya hem de Avrupa kıtasında toprağımızın olması, iki kıta arasında köprü vazifesinde olmamız her iki noktada da ucuz maliyetli depolama imkanına kavuşmamızı sağlıyor. Ayrıca ürünlerin yurtdışındaki paylaşımlı depolarda stoklanarak uygun olan maliyetleri daha da aşağıya çekebilme avantajı da var” dedi.

İzmir Reklam Ajansı, Smartmetrics kurucusu İlkay Batur ayrıca global birçok pazaryerinin depolama hizmetleri konusunda da üyelerine yardımcı olduğunu belirtti.

Global alanlarda geliştirilen yeni ihracat kavramları ile kargo ve sonrasındaki işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleştiğini belirten İlkay Batur, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Global dünyada ve ticaret alanında yeni geliştirilen sıcak ihracat kavramı ile birlikte yüksek tonajdaki ürünler bile herhangi bir prosedüre takılmadan gönderilebiliyor.

Global Pazaryerlerinde Satış Yapan Kurumlar Teşviklerden Yararlanabilir

Genel bir yanılgıya da dikkat çeken İlkay Batur, bu alanlarda satış yapan kurumların devlet teşviklerinden yararlanabileceğini belirtti.

“Günümüzde birçok kurum global pazaryerlerinde satış yapıyor ve yeri geldiğinde devlet teşviklerinden de yararlanabiliyor. Bu noktada doğru bir danışmanlık hizmeti almak gerekiyor. Bu noktada doğru strateji belirlenmeli ve yapılacak analizlerin sonucu mutlaka ürünlere ve pazaryerindeki sayfalara yansıtılmalıdır. Buna göre alınacak pozisyonlarda yüksek ciro hedefleri mutlaka tutacaktır”

Pazaryerlerinde Ülke Rekabetleri Ölçülebiliyor

Global pazaryerlerinde birçok firmanın ve üreticinin bulunduğunun altını çizen İlker Batur, bu noktada alınacak danışmanlık hizmetleri kapsamında rekabet analizinin de yapılabildiğini söyledi. Batur:

“Ürünlerdeki pazar hacmi dahil olmak üzere rakip sayısı ve ülke rekabetlerinin artık ölçülebiliyor. Bu da hangi ürünleri nasıl satabileceğinize yönelik kritik bilgileri size sağlıyor. Ayrıca hangi pazaryerinin ürettiğiniz ürün için daha etkili olabileceği konusunda da daha rahat bilgi edinebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak müşteri kitlesi detaylı analizi de son kullanıcı hakkında bilgi verebilir” diye konuştu.

Smartmetrics kurucusu İlkay Batur, ürün listeleme süreçlerinin de eski dönemlere göre daha kolay sonuç elde edildiğini de ekledi.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -