Zelenski: “Rusya tıpkı Nazi Almanyası’nın yaptığı gibi korkakça saldırmıştır”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, son duruma ilişkin bilgi verdi. Zelenski konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Askeri tecrübesi olan herkesin gelip içişleri bakanlığına başvurmasını ve ülke savunmasında yer almasını istiyoruz. Yaralı askerler için hastenelerde bizi koruyan savaşçılarımıza kan bağışı yapmanızı istiyorum.

Tüm iş insanlarımızda geleceğimiz için tüm sorumluluğu paylşamaktadır. Mağazaların dükkanların dolu olması gerekiyor. Halkımız herşeye ulaşabiliyor olması gerekiyor. Tüm siyasetçilerimize teşekkür ediyorum aramızda tek bir muhalif ses bile yok.

Bölgesel savunma gücü olarak her Ukraynalı vatandaş ülkesini koruyacak. Bu sabah tarihe geçti. Rusya ile tüm bağları kopardık.

Rusya tıpkı Nazi Almanyası’nın yaptığı gibi sabah saatlerinde korkakça saldırmıştır.

Vicdanını kaybetmemiş herkese sesleniyorum. İnsanlar sokağa çıkmalı ve bu savaşa karşı tepkilerini göstermeliler.

Onların amacı bir ulusu yok etmek. Tarihi silemezsiniz. Ukrayna’nın güçlü vatandaşları, bazılarının dostları ve arkadaşları var, gazeteciler var, gerçekler için seslerini yükseltmeleri gerekiyor. Size her saat başında bilgi vermeyi sürdüreceğiz.”
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -