Kılıçdaroğlu ve Nazlıaka, kadına yönelik şiddete dikkat çekti

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın ev sahipliği ve Ankara İl örgütünün organizasyonuyla kadına yönelik şiddete dikkat çeken bir etkinlik gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Ankara il örgütü, Bergen filmini izlemek üzere sinemaya gitti. Basın metni şöyle: 

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, EŞİ SELVİ KILIÇDAROĞLU VE CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI AYLİN NAZLIAKA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

Dün akşam CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın ev sahipliği ve Ankara İl örgütünün organizasyonuyla kadına yönelik şiddete dikkat çeken bir etkinlik gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Ankara il örgütü, Bergen filmini izlemek üzere sinemaya gitti. CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, Parti Meclisi Üyeleri, Milletvekilleri, Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, Kadın Kolları MYK Üyeleri Aliye Ersever, Fevziye Pehlivan, Armağan Akyüz, Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz’ın da katıldığı etkinlikte, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na popcorn ikram edildi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Tıklım tıklım dolan iki salonda film izlendi. Ara olmaksızın izlenen film çıkışı Sayın Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, filme ilişkin, “Öncelikle filmin yönetmenini, oyuncularını yürekten kutluyorum. Bir dramı kalıcı kıldılar.
Kadına yönelik şiddetin hangi sonuçlar doğurduğunu hep birlikte izledik. Umarım bir daha hiçbir kadının başına bu tür olaylar gelmez. Aynı zamanda İstanbul Sözleşmesi’nin de ne kadar değerli bir sözleşme olduğunu bize gösteriyor” dedi.

BERGEN’İN DİRENMESİ BANA UMUT VERİYOR

Selvi Kılıçdaroğlu ise “Hem acı hem umut var. Sonunda kadının yine pes etmemesi, direnmesi bana umut veriyor” diye konuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ UYGULAYACAĞIZ

2 saat 25 dk süren filmde Bergen isimli sanatçının hayatına ayna tutulduğunu belirten Nazlıaka, şunları söyledi:

“Bergen ‘in yaşadıkları ne ilk ne de son oldu, katili sadece 7 ay cezaevinde kaldı. Bu bir ceza değil ödüldür. Bergen’in kurtulamadığı şiddet sarmalını bir çok kız kardeşimiz yaşıyor. Mağdur kadınlar, yargıya başvurduğunda adalet sağlanmıyor. Kendilerine şiddet uygulayan erkekleri şikayet etmek için gittikleri karakolda, barıştırılıp eve geri gönderiliyor. Uzaklaştırma kararına uymayan erkeklerin sırtı sıvazlanıyor. Katiller iyi hal indirimleri ile ödüllendirilmeye devam ediyor. Yargı sistemindeki adaletsiz uygulamalar nedeniyle kız kardeşlerimiz kendini yalnız ve çaresiz hissediyor. CHP Kadın Kolları olarak ‘Yalnız değilsin, biz varız’ diyerek YaşamHak projemizi hayata geçirdik. 4448285 numaralı AloŞiddet hattımız ile kız kardeşlerimizin hayatına birebir dokunuyoruz, şiddet gören kadınlara destek oluyoruz. Asıl önemli olan; şiddeti önlemek. Bunun için de iktidar değişikliğine ve İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız var. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söz verdiği gibi iktidara geldiğimizde ilk bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya koyacağız. Kadına yönelik şiddeti sonlandıracağız.”
 

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -