Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısında düne göre azaldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 15 Ocak’ta 384 bin 263 test yapıldı. Vaka sayısı 63 bin 967 oldu, 177 kişi hayatını kaybederken, 52 bin 016 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 83,96 olarak gerçekleşti.

En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa’dan oluştu.

En az 2. doz aşılanma oranı ise Elazığ, Ağrı, Bitlis, Mardin, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ” Salgının ilk dönemlerine kıyasla, enfekte olanların daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor. Oran düşük olsa da, vaka sayısı çok yükselirse, yatan hasta sayımız bundan etkilenecektir. Bu hastalardan biri siz olabilirsiniz. Tedbir ve aşıyla olumsuz ihtimalleri azaltın.” görüşünü dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -