Koruge Boru

Yer altından geçen tesisatların özellikle kabloların korunmasını sağlamak amacıyla büyük ya da standart kanalların döşenmesi gerekir. Bu kanalların uzun ömürlü olması dayanıklılığı ile yakından alakalıdır. Bunun içinde kullanılacak olan malzemeler aslında bellidir. Koruge boru ise genelde kabloların korunmasına ya da kanalizasyon hattının döşenmesinde kullanılan plastik bir botu çeşididir.

Şehirlerde tüm yağmur ve kanalizasyon sisteminin yanı sıra kablo hatlarının bir düzen içerisinde olması gerekir. Bunun içinde yer altından özel tesisatlar döşenerek suyun ya da kablonun istenilen bir bölgeye taşınması sağlanmış olur. Bu tip sistemlerde plastik boru kullanılması önemlidir. Çünkü hem dayanıklı hem de tamir edilebilir özelliği vardır.

Yüksek Yoğunluklu Boru

 

Pe100 boru polietilen ham maddelerin bir türevi olarak üretilmiştir. Yüksek yoğunluklu olmasından dolayı çok güçlü bir yapıya sahiptir. Daha fazla su ve sıvıların taşınmasını sağlamak amacıyla bu sistem kullanılmaktadır. Şehirler, yapılar inşa edilirken mutlaka alt yapının da projelendirilerek projeye uygun tesisatın döşenmesi gerekir. Bu hem düzenin sağlanması açısından önemlidir hem de istenilen sıvı ya da kabloların mekânlardan uzaklaştırılması için gereklidir. Bu sistemlerin tek görevi bunlarla sınırlı değildir, aynı zamanda bu sistemler sayesinde ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlanmış olacaktır. Örneğin taşınan bir atık suyun beraberinde tasarruf sağladığı ve başka amaçlar içinde kullanılabildiği bilinir. Bunun dışında tüm tesisatın sıfırdan döşenmesi yerine sorunun neden olduğu bölgenin tespiti yapılarak onarım masrafları da düşürülmüş olacaktır.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -