Küresel risk iştahında dalgalı bir seyir etkili oluyor

Piyasa Gündemi

Mevcuttaki enflasyonist ortam ve merkez bankalarının daha agresif bir politika izleyecekleri yönündeki beklentiler küresel çapta tahvil faizlerinde yükselişi beraberinde getiriyor. Rusya – Ukrayna savaşı ve jeopolitik gelişmeler gündemdeki yerini ve önemini koruyor. İlerleyen süreçte savaşın küresel ekonomiler üzerindeki etkisi yakından izlenecek olup, aynı zamanda Çin’de artan vakalar ve gündeme gelen kapanmalar aşağı yönlü risk oluşturuyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    17:00 ABD – CB Tüketici Güveni Önem: Orta
•    17:00 ABD – İş İmkanları ve Personel Değişimi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Mevcut risk başlıklarına bağlı olarak küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyir etkili oluyor. Çin’de artan vakalara bağlı olarak petrol fiyatlarındaki geri çekilme ve Rusya – Ukrayna arasındaki müzakere süreci risk iştahını bir miktar desteklerken, jeopolitik gelişmeler önemini koruyor. BIST-100 Endeksi dün günü %0,14 oranında sınırlı bir kayıpla 2.172,48 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,81 – 14,83 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 14,82’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de geçtiğimiz haftanın ikinci yarısından itibaren takip ettiğimiz teknik zayıflık dün de devam etti. Bu zayıflığa karşın endeksin aşağı yönlü hareketinin oldukça sınırlı kalması dikkat çekici. Son dört günde 2.170 üzerinde tutunma çabası önemli iken bu seviyenin altına sarkılması durumunda 2.145 ve devamında önceki kanalın üst bandının bulunduğu 2.100 civarı yeniden gündeme gelebilir. Bu nedenle gün içi referans seviyemiz 2.170 olacaktır. Endekste geçtiğimiz haftanın zirvesinin bulunduğu 2.203 geçilemediği sürece yukarı yönlü hareketlere karşı temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Herhangi bir sebeple burası aşılacak olur ise yeni bir yükseliş dalgası başlayabilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -