Kocaeli Şehir Hastanesi’nde yangın denetimi

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Kısa süre önce hasta kabulüne başlayan Kocaeli Şehir Hastanesi, Büyükşehir İtfaiyesi tarafından denetlendi.

Gerçekleştirilen denetimlerde yangın önlemlerinin uygunluğuna dikkat edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren denetim ekipleri, kısa süre önce hasta kabulüne başlayan ve 15 Nisan Cumartesi günü resmi açılışı yapılacak Şehir Hastanesi’nin yangın güvenlik sistemlerini denetledi.

YANGIN ÖNLEMLERİ

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen denetimlerde yangın merdivenleri, yangın dolapları, yangın söndürme tüpleri ve binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğinin öngördüğü diğer yangın önlemlerinin uygunluğuna dikkat edildi. Mühendislik ve itfaiyecilik konularında uzman teknik personelden oluşan denetim ekibi, işletmelerdeki yangın sitemlerinin ve ekipmanlarının işlevselliğini kontrol ediyor. Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nce yapılan denetimler kapsamında bu yıl içinde 256 ticaret amaçlı ile 241 endüstriyel yapı denetlendi. Denetim ekipleri, son olarak ilimizde bulunan Şehir Hastanesi’nin yangın güvenlik sistemlerinde denetim yaptı. Denetim çalışmalarının sürdürüldüğü çalışmalar kapsamında ilimizde faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ise önümüzdeki günlerde denetime tabi tutulacak.

UYGUNLUK RAPORU

Tesis ve işletmelerde yapılan denetimlerde fiziki tedbirlerin yanında, çalışan personelin işyerindeki mevcut yangın tedbirlerinin neler olduğu ve bu tedbirleri nasıl faaliyete geçirebileceği konusunda bilgi sahibi olup olmadıklarına da dikkat ediliyor. Yeni yasal düzenlemeyle beraber çalışanlara yangın eğitimi, AFAD veya itfaiye teşkilatı tarafından verilebiliyor. Yangın güvenliğinin sağlanmasına ve sürdürülmesine ilişkin denetim süreci, öncelikle proje aşamasından başlayıp, tesisin veya işletmenin açılış safhasındaki ruhsatlandırma işlemleri sırasında verilen uygunluk raporu ile devam ediyor.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -