Lazer Epilasyon Nedir? Avantajları Nelerdir?

Lazer Epilasyon

Cinsiyet fark etmeden vücutta istenmeyen tüylerin kalıcı olarak giderilmesini sağlamakla beraber, diğer tüy alma yöntemlerine kıyasla herhangi bir acı hissetmenize sebebiyet vermez. Kalıcı ve daha sağlıklı olması yönüyle diğer epilasyon yöntemlerinden ayrılır. Ağda gibi diğer epilasyon yöntemleri belirli bir süre sonrasında etkisini kaybeder ve sonrasında işlemin tekrar yapılmasını gerektirebilir. Başakşehir lazer epilasyon bu konuda en iyi merkezlerdendir.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyonun amacı, diğer epilasyon yöntemlerinden farklı olarak sadece görünen tüyler değil, görünmeyen tüylerin (kıl köklerinin) alınmasını sağlamak ve tüylerin çıkma imkanını gidermektir. Lazer ışınlarının kıl köklerine uygulanmasıyla tüyün büyümesini sağlayan kök hücrenin özelliği kasıtlı olarak giderilir. Böylece tüy tekrar cilt yüzeyinde beliremez.

Doğru cihaz kullanımıyla ve gerçek uzmanlar tarafından yapıldığında oldukça etkili ve zararsız bir yöntemdir. Uzmanlar tarafından lazer epilasyonun uygulanacağı bölge, tüy yapısı, cilt tipi ve rengi incelenerek kullanılacak cihaz türü seçilir ve kişiye tüylerinden yaklaşık kaç seansta kurtulacağının bilgisi verilir. Bunun için Halkalı lazer epilasyon size en iyi bilgiyi sunar.

 Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?

Aslında lazer epilasyonun kızlarda ne zaman yapılabileceği sorusunun cevabı, kişinin ilk regl olma tarihi ile ilgilidir. Genel olarak kızların lazer epilasyonu tercih etmesi için 2 sene boyunca düzenli olarak regl olması önerilir. Belirli bir yaş vermek gerekirse de lazer epilasyonu seanslarına başlama yaşı 16-17 aralığındadır. Böylece kızların tüyleri mümkün olduğunca gelişmiş olur. Ancak 12 yaşından itibaren koyu renkli tüyleri olan erkeklere uygulanabilir.

Koyu renk tüylerin gerekmesinin sebebi ise açık renk tüylerinde bulunan renk pigmentlerinin az olması ve koyu renk pigmentinin hiç olmaması bir sorundur. Çünkü açık renkli tüyler, lazer ışığını göremeyeceği için epilasyon işlemi işe yaramaz. Ayrıca istisnai durumlarda lazer epilasyona daha erken yaşta başlanabilir. Böyle durumlarda Halkalı lazer epilasyon kurumlarında epilasyon yaptırabilir ve aldığınız hizmetten memnun kalabilirsiniz.

  Lazer Epilasyonun Avantajları Nelerdir?

Lazer epilasyonun kişilere oldukça fazla avantajı var. Bunlar;

  • Yan etkileri, diğer epilasyon türlerine göre daha azdır. İşlemden sonra ufak kızarıklıklar oluşabilir fakat bir gün içinde geçer.
  • Güvenli bir işlemdir.
  • İşlem sonrası ağrı veya acı oluşmaz.
  • Etkili ve kalıcı bir yöntemdir. Lazer ile yok edilen tüyler bir daha çıkmaz çünkü kıl köklerinin gelişmesi kasıtlı olarak bozulur.
  • Hızlı bir uygulamadır. Sadece 6-10 seansta tüylerinizden tamamen kurtulabilirsiniz.
  • Size pürüzsüz bir cilt sağlar. Halkalı lazer epilasyon ile pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.

Kaç Lazer Epilasyon Seans Uygulanmalıdır?

Seanslar ortalama olarak 6 saat sürer ancak gerekli durumlarda bu seans sayısı arttırılabilir. Bu tamamen kişinin kıl yapısına ve cildinin durumuna bağlıdır. Küçükçekmece lazer epilasyon size gerektiği kadar lazer epilasyon seansı kadar hizmet verir.

 Lazer Epilasyon Kontrol Seansı Ne Demektir?

İşlemin yapıldığı vücut bölgeleri özellikle büyük bir alan ise lazer ile tarama yapılırken gözden kaçan ve çok belirgin olmayan tüyler kalabilir. Seanstan 15-20 gün sonra dökülmeler bittikten sonra kalan ufak tefek tüylere ücretsiz kontrol seansı uygulanır. Küçükçekmece lazer epilasyon ile gerekli kontroller yaptırabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Yüz bölgesi, göğüs bölgesi, kol bölgesi, bacak bölgesi, genital bölgeler, bikini bölgesi, sırt bölgesi, boyun bölgesi, ense bölgesi ve koltuk altı bölgesi olmak üzere 10 farklı bölgeye uygulanabilir.  Başakşehir lazer epilasyon uzmanları sizlere gerekli bilgiyi verir.

Lazer Epilasyon İşlemi Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Lazer epilasyonun kaç seans süreceği sorusu çokça sorulur. Ve bu durum aslında işlemin yapıldığı bölge ile kıl yapısına göre değişiklik gösterir. Fakat işlemler çoğunlukla 6 seans sürer. Yüz, ense ve kol gibi ince tüylerin bulunduğu bölgelerde 10 seansa gerek duyulabilir. Seanslar genel olarak 2 ayda bir yapılır. İstanbul’da yaşayanlar Başakşehir lazer epilasyon kurumlarından bu konuda bilgi alabilirler.

Lazer Epilasyon Fiyatları

Lazer fiyatları, lazerin uygulandığı bölgeye, kıl yapısına ve seansına göre değişkenlik gösterir. Özellikle Başakşehir lazer epilasyon kurumlarının ücretleri oldukça uygun bir fiyatlandırmaya sahiptir.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -